38

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την προεδρία της διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξετάζει ο Νίκος Βεζυρτζής και μάλιστα ενημέρωσε για τις σκέψεις του τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Θανάση Κατσαρή.

Είχε προηγηθεί η επεισοδιακή επίσκεψη οπαδών του «δικεφάλου» στα γραφεία της ΠΑΕ όπου ακούστηκαν βαριές εκφράσεις: «Είστε άχρηστοι. Να φύγεται όλοι. Δεν είναι δυνατόν να εκχωρείτε έσοδα για να πάρετε δάνειο».

Το πρωί της Παρασκευής ο υφυπουργός Οικονομίας Πέτρος Δούκας είχε ανακοινώσει την υπογραφή της απόφασης για την παροχή εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου προς τα πιστωτικά ιδρύματα για χορήγηση δανείου στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, λαμβάνοντας υπόψη – όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση – τη σχετική απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής, καθώς και την αναγκαιότητα συμμετοχής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο κύπελλο UEFA.

Όπως αναφέρει η απόφαση, παρέχεται η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου σε ποσοστό 80% προς τα πιστωτικά ιδρύματα για τη χορήγηση δανείου στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ύψους 2,2 εκατ. ευρώ πενταετούς διάρκειας με έναν χρόνο περίοδο χάριτος, το οποίο θα εξοφληθεί σε ίσες εξαμηνιαίες τοκοχρεολυτικές δόσεις με πρώτη καταβλητέα την 31η/12/2008.

Οι τόκοι της περιόδου χάριτος κεφαλοποιούνται τις 30/6/2008. Ως επιτόκιο ορίζεται το επιτόκιο της αγοράς για την κατηγορία της δανειοδότησης με την οποία παρέχεται η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, προς εξασφάλιση της αποπληρωμής του εν λόγω δανείου τίθεται προϋπόθεση για την παροχή της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου η εκχώρηση εσόδων (όπου υφίστανται) προς τις τράπεζες από εισιτήρια, συμμετοχή στο κύπελλο UEFA, χορηγίες ΟΠΑΠ, δικαιωμάτων ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων, επιχορηγήσεων της ΓΓΑ, δικαιωμάτων από μεταγραφές παικτών κλπ. μέχρι του ύψους κάθε φορά των γεγενημένων δόσεων.

Στην απόφαση ορίζεται ότι σε περίπτωση που ο πρωτοφειλέτης δεν εξοφλήσει δύο ολόκληρες τοκοχρεολυτικές δόσεις και μέσα σε ένα τρίμηνο από την λήξη της δεύτερης ανεξόφλητης δόσης, ολόκληρο το ποσό του δανείου θα καθίσταται ληξιπρόθεσμο και απαιτητό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ