
Εισαγγελική έρευνα για ενέργειες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην υπόθεση των ομολόγων
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, με αφορμή ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με ενέργειες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ως προς χρηματιστηριακές εταιρείες που εμπλέκονται στην πώληση ομολόγων σε Ταμεία.
38
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Π.Πούλιος, με αφορμή ερώτηση τεσσάρων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με ενέργειες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ως προς χρηματιστηριακές εταιρείες που εμπλέκονται στην πώληση ομολόγων σε Ταμεία.
Σύμφωνα με την ερώτηση των βουλευτών, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν έχει προβεί σε καμιά ενέργεια, όπως επιβολή προστίμου, σε βάρος τριών χρηματιστηριακών εταιρειών που φέρονται να έχουν υπερτιμολογήσει ομόλογα, τα οποία πωλήθηκαν σε ασφαλιστικά Ταμεία.
Την έρευνα θα διενεργήσει η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου με την εντολή να εξακριβώσει αν στην υπόθεση προκύπτουν αξιόποινες πράξεις.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γιορτή σήμερα 17 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]
- Το Ιράν διαψεύδει τον Τραμπ – Αρνείται ότι αποφυλακίστηκε Αμερικανίδα από τις ιρανικές φυλακές
- Η ΕΕ πιέζει τις ΗΠΑ για εξαίρεση ευρωπαϊκών προϊόντων από τους δασμούς 15% – Και το ελαιόλαδο στη λίστα
- Οι Μαϊάμι Χιτ παρουσίασαν τον Αντετοκούνμπο: «Εδώ γνώρισα τη γυναίκα μου, είναι μια πόλη με πολλή ζέστη, όπως στην Ελλάδα»
- «Καύσωνας» με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «κλιματιστικό» του Μαξίμου και οι «υψηλές θερμοκρασίες» μετά τις διώξεις


