Διώξεις κατά δύο ακόμη ενηλίκων για την υπόθεση του Αλεξ ζητά ο ειδικός ανακριτής
Ο ειδικός εφέτης ανακριτής στην υπόθεση του Αλεξ ζητά να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος του παππού και του μεγάλου αδερφού των δυο Ελληνόπουλων, που φέρονται ότι εμπλέκονται στην εξαφάνιση του παιδιού από τη Βέροια.
38
Θέμα ημερών φαίνεται ότι είναι η άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος δυο ακόμη ενηλίκων για την υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου Αλεξ.
Ήδη ο ειδικός εφέτης ανακριτής Μιχαλάκης Γεωργίου διαβίβασε τη δικογραφία στον εποπτεύοντα την κύρια ανάκριση εισαγγελέα Εφετών, Ζαχαρία Μουράτη, ζητώντας να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος του παππού και του μεγάλου αδερφού των δυο Ελληνόπουλων, που φέρονται ότι εμπλέκονται στο επεισόδιο με τον 11χρονο μαθητή από τη Βέροια.
Ο κ. Μουράτης αναμένεται τις επόμενες μέρες να μελετήσει τον ογκωδέστατο φάκελο της δικογραφίας, για να αποφασίσει εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της ψευδορκίας και της υπόθαλψης εγκληματία, κατά την πρόταση του ανώτερου δικαστικού λειτουργού, έτσι ώστε να προβεί στην άσκηση διώξεων.
Σε περίπτωση που ασκηθούν διώξεις θα επιστραφεί αμέσως μετά στον κ. Γεωργίου ο φάκελος της δικογραφίας, προκειμένου να καλέσει σε απολογίες τους δυο συγκεκριμένους ενήλικες.
Στο μεταξύ, στα χέρια του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, Θ.Στρογγύλη, βρίσκεται το πόρισμα της παράλληλης εισαγγελικής έρευνας, που διενήργησε ο κ. Μουράτης, σχετικά με την εμπλοκή -στην υπόθεση εξαφάνισης του Αλεξ- ατόμων που έχουν σχέση με κυκλώματα παιδεραστίας και την ύπαρξη τυχόν ποινικών ευθυνών σε βάρος αστυνομικών που χειρίστηκαν σε προανακριτικό στάδιο την υπόθεση.
Ο κ. Στρογγύλης, ο οποίος είχε δώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο την παραγγελία για τη διενέργεια της συγκεκριμένης έρευνας, θα μελετήσει τη δικογραφία και θα αποφασίσει εάν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Διχάζει την Ιταλία η υπόθεση του κοσμηματοπώλη που καταδικάστηκε γιατί δολοφόνησε τους δύο ληστές του
- Ουκρανία: 2 νεκροί και 8 τραυματίες σε ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό
- Το Ιράν ανταποδίδει τα πλήγματα των ΗΠΑ με επιθέσεις σε εγκαταστάσεις τους στο Κουβέιτ και το Μπαχρέιν
- Καύσωνας Ιουνίου: Τουλάχιστον 12.000 επιπλέον θάνατοι στην Ευρώπη
- Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο κοντά στο σπίτι του, δίπλα στον γιο του
- Βρετανία: Απαγορεύουν την πώληση σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη
- Πυρκαγιές σαρώνουν τον Καναδά – Ο καπνός πνίγει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ
- Κολομβία: Ο εκλεγμένος ακροδεξιός πρόεδρος θα μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)









































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442