Ο Χαλκιάς κατέβασε τα «ρολά» του Αρη και ο Μπελέμ διέρρηξε την εστία του Παναθηναϊκού
Ένας «πράσινος», ο Κώστας Χαλκιάς έκανε τα πάντα για να πάρει ο Αρης ένα βαθμό στο ΟΑΚΑ και ο Μπελέμ μια στο 89 προσέθεσε στο «κίτρινο» σακκούλι τους άλλους δυο. Ο Αρης νίκησε 1-0 στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό, που επέδειξε αξιοσημείωτη αστοχία. Στο 72 ο Ρομέρο σκόραρε με το χέρι κι ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ με καθυστέρηση.
Ένας «πράσινος», ο Κώστας Χαλκιάς έκανε τα πάντα για να πάρει ο Αρης ένα βαθμό στο ΟΑΚΑ και ο Μπελέμ μια υπέροχη προσπάθεια στο 89 προσέθεσε στο «κίτρινο» σακκούλι τους άλλους δυο. Ο Αρης νίκησε 1-0 στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό, που επέδειξε αξιοσημείωτη αστοχία. Στο 72 ο Ρομέρο σκόραρε με το χέρι κι ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ με καθυστέρηση.
Ο Βίκτορ Μουνιόθ δεν θέλησε να ρισκάρει τη συμμετοχή του Γιάννη Γκούμα, ο οποίος λόγω ενός μικροτραυματισμού από το ματς στην Ξάνθη έμεινε εκτός αποστολής. Ο Μπίσκαν πήρε θέση δίπλα στον Μόρις, ενώ ο Παπαδόπουλος επέστρεψε στην αρχική 11άδα αντί του τιμωρημένου Ίβανσιτς.
Το τελευταίο ματς των «πρασίνων» στο ΟΑΚΑ δεν μάζεψε πολύ κόσμο, παρά τις καλές καιρικές συνθήκες. Το Ολυμπιακό Στάδιο θα φιλοξενήσει ακόμα ένα παιχνίδι (ΑΕΚ – Ξάνθη την επόμενη Κυριακή) και στη συνέχεια θα κλείσει ώστε να γίνουν όλες οι προετοιμασίες για τον τελικό του Champions League.
Ο Αρης με πολύ γεμάτο κέντρο προσπάθησε να κλείσει όλους τους χώρους και να πάρει την κατοχή της μπάλας. Κατά ένα μεγάλο ποσοστό τα κατάφερε και μάλιστα στο 11 είχε μια σημαντική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Τάσος Κυριάκος από κάθετη πάσα του Γκαρσία βρέθηκε μόνος απέναντι στον Εμπέντε, όμως το πλασέ του κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Ο Παναθηναϊκός άργησε λίγο να δημιουργήσει φάσεις, όμως σε ένα δίλεπτο (17- 19) απείλησε τρεις φορές. Σε ένα συνδυασμό Λεοντίου, Παπαδόπουλου και Σαλπιγγίδη, ο τελευταίος αστόχησε από ευνοϊκή θέση. Αμέσως μετά ο Νίνης άλλαξε μπάλα και θέση με τον Βύντρα.
Η σέντρα του δεξιού μπακ βρήκε τον Παπαδόπουλο να επιχειρεί κεφαλιά εντελώς μόνος του και να υποχρεώνει τον Χαλκιά σε εντυπωσιακή επέμβαση στη δεξιά γωνία του. Στο 19 Μάντζιος και Παπαδόπουλος μπερδεύτηκαν και απέτυχαν να τελειώσουν μια φάση που έμοιαζε εύκολη.
Οι γηπεδούχοι είχαν πάρει την πρωτοβουλία και οι φιλοξενούμενοι υποχρεώθηκαν σε αμυντικό ρόλο. Ο Σαλπιγγίδης είχε την ευκαιρία να κάνει χατ τρικ μέσα σε πέντε λεπτά. Ομως, οι τρεις κεφαλιές του (31, 35 και 36) δεν βρήκαν δίχτυα. Στην πρώτη ο Χαλκιάς αντέδρασε σωστά, ενώ στις άλλες δύο ο διεθνής επιθετικός αστόχησε.
Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν κακός. Ήταν άστοχος και αυτή ήταν η βασική αιτία που το πρώτο ημίχρονο έκλεισε στο 0-0.
Και στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Βίκτορ Μουνιόθ είχε την κυκλοφορία της μπάλας, χωρίς όμως να μπορεί να βρει λύση, απέναντι στον Χαλκιά που στο 56 είπε όχι και σε ένα βολέ του Παπαδόπουλου. Ένα λεπτό νωρίτερα ο Κίκε Ερνάντεθ προσπάθησε να διορθώσει κάποιες δυσλειτουργίες της ομάδας του, βάζοντας τους Μπέλεμ και Τούτα στο ματς αντί των Γκαρσία και Κυριάκου.
Κατάφερε να φέρει την ισορροπία στο κέντρο και να περιορίσει τις επιθετικές διαθέσεις των γηπεδούχων για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Στο 70 ο Μουνιόθ άλλαξε τους ακραίους του. Ρομέρο και Θεοδωρίδης πήραν τις θέσεις και τους ρόλους των Παπαδόπουλου και Νίνη. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Θεοδωρίδης σέντραρε και ο Μάντζιος μόνος μέσα στην μικρή περιοχή σημάδεψε με κεφαλιά τα πόδια του Χαλκιά.
Στη συνέχεια η μπάλα μπήκε στα δίχτυα, όμως ο Ρομέρο την προώθησε με το χέρι. Διαιτητής και βοηθός δεν κατάλαβαν αρχικά την παράβαση, όμως οι έντονες διαμαρτυρίες του Χαλκιά έπιασαν τόπο.
Στο 78 ο Αρης θα μπορούσε να πάρει προβάδισμα, όμως το σουτ του Τούτα βρήκε σε ετοιμότητα τον Εμπέντε. Τα τελευταία δέκα λεπτά οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πάρουν τη νίκη, όμως οι προσπάθειές τους ήταν μάλλον υποτονικές.
Και στο 89 ο Αρης άρπαξε τη νίκη. Σε μια προσπάθεια του Πέρεζ από τα αριστερά ο Μπέλεμ απέφυγε τον Εμπέντε και σκόραρε.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.