Κυριακή 19 Απριλίου 2026
weather-icon 20o
Ελληνικός «εμφύλιος» και ντέρμπι κορυφής στην bundesliga

Ελληνικός «εμφύλιος» και ντέρμπι κορυφής στην bundesliga

Ελληνικό «εμφύλιο» περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 30ής αγωνιστικής της Bundesliga, αφού η Φρανκφούρτη των Κυργιάκου και Αμανατίδη φιλοξενεί την Μπόχουμ του Γκέκα και αμφότερες θέλουν να εξασφαλίσουν την παραμονή τους. Πολύ σημαντικό παιχνίδι για τις πρώτες θέσεις στην Στουτγκάρδη, όπου η τοπική ομάδα αντιμετωπίζει την Μπάγερν Μονάχου.

89

Ελληνικό «εμφύλιο» περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 30ής αγωνιστικής της Bundesliga, αφού η Φρανκφούρτη των Κυργιάκου και Αμανατίδη φιλοξενεί την Μπόχουμ του Γκέκα και αμφότερες θέλουν να εξασφαλίσουν την παραμονή τους. Πολύ σημαντικό παιχνίδι για τις πρώτες θέσεις στην Στουτγκάρδη, όπου η τοπική ομάδα αντιμετωπίζει την Μπάγερν Μονάχου. Εύκολες εντός έδρας αποστολές για Σάλκε και Βέρντερ, απέναντι σε Κότμπους και Ααχεν, αντίστοιχα.

Με κοινό στόχο τη νίκη που θα τις απομακρύνει από τη ζώνη του υποβιβασμού, Μπόχουμ και Αϊντραχτ Φρανκφούρτης διασταυρώνουν τα ξίφη τους, με τη μονομαχία του Φάνη Γκέκα και του Σωτήρη Κυργιάκου να συγκεντρώνει τα βλέμματα.

Ο πρώτος σκόρερ της Bundesliga αυτή τη φορά θα έχει απέναντί του τον Έλληνα αμυντικό, που αποσπά πολύ καλές κριτικές για τις εμφανίσεις του και είναι πλέον από τους αγαπημένους της εξέδρας.

Η Φρανκφούρτη βρίσκεται στη 12η θέση με 34 βαθμούς, μία θέση και έναν βαθμό πάνω από τη Μπόχουμ. Και οι δύο ομάδες θέλουν μία απόσταση ασφαλείας από την 16η θέση, στην οποία για την ώρα βρίσκεται η Αρμίνια Μπίλεφελντ με 30 βαθμούς, επομένως μόνο η νίκη θα είναι ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Αμφίβολοι από πλευράς Αϊντραχτ είναι οι Αμανατίδης και Τακαχάρα, ενδέχεται όμως να προλάβουν το ματς. Μοναδικό πρόβλημα για την Μπόχουμ ο Ζοέλ Επαλέ, του οποίου η συμμετοχή είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

Πέρα από τον ελληνικό «εμφύλιο», το σημαντικότερο παιχνίδι της 30ής αγωνιστικής είναι αναμφίβολα αυτό ανάμεσα στην Στουτγκάρδη και την Μπάγερν Μονάχου.

Ο νικητής του αγώνα θα αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα για την συμμετοχή του στο Champions League της επόμενης χρονιάς, αλλά και θα παραμείνει σε τροχιά τίτλου.

Τις δύο ομάδες χωρίζουν μόλις δύο βαθμοί (55 η Στουτγκάρδη, 53 η Μπάγερν) και αυτό το παιχνίδι είναι «τελικός».

«Το Σάββατο θα κριθεί η πρόκριση στο Champions League» υποστηρίζει ο Χασάν Σαλιχάμιτζιτς, ενώ ο Όλιβερ Καν προσθέτει:

«Πρέπει να τους ξεπεράσουμε σε όλα. Αντίθετα με τον επαναληπτικό κόντρα στη Μίλαν, πρέπει όλοι να πιάσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας».

Με ακμαιότατο ηθικό αλλά και με…κουρασμένα πόδια θα αγωνιστεί η Στουτγκάρδη, που προέρχεται από νίκη επί της Βόλφσμπουργκ (1-0), χάρη στην οποία πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει τη Νυρεμβέργη.

Επιστρέφει από τιμωρία ο Μανίν, που θα αντικαταστήσει τον τιμωρημένο Μποκά, ενώ για την Μπάγερν υπάρχουν τα γνωστά προβλήματα των Σανιόλ και Σβαϊνστάιγκερ.

Η πρωτοπόρος Σάλκε φιλοξενεί στο Γκελζενκίρχεν την έβδομη Κότμπους, που βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και είναι αήττητη στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της.

Ωστόσο, η Κότμπους δύσκολα θα κινδυνεύσει με υποβιβασμό, αφού βρίσκεται οκτώ βαθμούς μακριά από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ εξίσου δύσκολα θα διεκδικήσει τη συμμετοχή της στο Κύπελλο UEFA. Έτσι, η Σάλκε έχει πιο σοβαρό κίνητρο για τη νίκη, αφού κάθε στραβοπάτημα από εδώ και πέρα μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Η Σάλκε έχει τον πρώτο λόγο αυτή τη στιγμή στην Bundesliga και ονειρεύεται να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου, ενός τίτλου που οι οπαδοί της ομάδας περιμένουν από το 1958, σχεδόν μισό αιώνα!

Παραμένει τραυματίας για τη Σάλκε ο Λόβενκραντς, ενώ επιστρέφουν από τραυματισμούς οι Βαρέλα και Λάρσεν, που αναμένεται να καθήσουν στον πάγκο. Η Κότμπους δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα.

Η έτερη διεκδικήτρια της κορυφής, Βέρντερ Βρέμης, υποδέχεται στο Βέζερσταντιον την Ααχεν, που έχει ανάγκη τους βαθμούς, ώστε να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία.

Η Ααχεν απέχει τρεις βαθμούς από την 16η Αρμίνια Μπίλεφελντ και προέρχεται από τρεις συνεχόμενες ήττες, αντίθετα με τη Βέρντερ, που είναι αήττητη στα τελευταία 7 παιχνίδια της.

Ατυχος ήταν ο Μπορόφσκι, που τραυματίστηκε ξανά στο γόνατο και θα απουσιάσει από το παιχνίδι, όπως και οι Μερτεζάκερ και Ουόμε. Για την Ααχεν τιμωρημένος είναι ο Ρέσλερ και τραυματίας ο βασικός Ιμπίσεβιτς.

Σε άλλα παιχνίδια, η Λεβερκούζεν αντιμετωπίζει τη Νυρεμβέργη, με τη νικήτρια να παίρνει σημαντικό προβάδισμα για τη συμμετοχή της στο Κύπελλο UEFΑ της επόμενης χρονιάς, ενώ το φορμαρισμένο Αμβούργο φιλοξενεί τη Μάιντς.

Το πρόγραμμα της 30ής αγωνιστικής

Την Παρασκευή

21:30 Βέρντερ Βρέμης – Ααχεν

Το Σάββατο

16:30 Λεβερκούζεν – Νυρεμβέργη

16:30 Φρανκφούρτη – Μπόχουμ

16:30 Σάλκε – Κότμπους

16:30 Χέρτα Βερολίνου – Ντόρτμουντ

16:30 Στουτγκάρδη – Μπάγερν Μονάχου

16:30 Βόλφσμπουργκ – Αρμίνια Μπίλεφελντ

Και την Κυριακή

18:00 Αμβούργο – Μάιντς

18:00 Ανόβερο – Γκλάντμπαχ

Για την εξέλιξη των αγώνων ενημερωθείτε από την κατηγορία Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Απριλίου 2026
Cookies