
Ισχυρή ζήτηση στην επανέκδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου
H ισχυρή ζήτηση για την επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου λήξης 20 Ιουλίου 2017 με κουπόνι 4,3% οδήγησε σε υπερκάλυψη της έκδοσης κατά 5,06 φορές, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.
27
H ισχυρή ζήτηση για την επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου λήξης 20 Ιουλίου 2017 με κουπόνι 4,3% οδήγησε σε υπερκάλυψη της έκδοσης κατά 5,06 φορές, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.
Ο ΟΔΔΗΧ άντλησε συνολικά 1,8 δισ. ευρώ, έναντι του ποσού 1,5 δισ. ευρώ που ζητούσε, συγκεντρώνοντας επιπλέον 300 εκατ. ευρώ από μη ανταγωνιστικές προσφορές.
Το μεσοσταθμικό επιτόκιο της έκδοσης διαμορφώθηκε στο 4,41%, υψηλότερα από το 4,302% σε προηγούμενη δημοπρασία το Σεπτέμβριο του 2006.
«Οι ελληνικοί τίτλοι παραμένουν υψηλής απόδοσης σε σχέση με άλλες χώρες της ευρωζώνης» είπε στο Reuters επικεφαλής του τμήματυος διαχείρισης διαθεσίμων σε μεγάλη ελληνική τράπεζα.
«Ειδικότερα για το 10ετές ομόλογο υπάρχει υψηλή ζήτηση στην αγορά» προσέθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρωσία: Επίθεση από την Ουκρανία με drones κοντά στην Αγία Πετρούπολη – Πυρκαγιά σε αποθήκη
- Συνταγή: Σουτζουκάκια με ρύζι
- Ο Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε πυρηνική συμφωνία με τo Ριάντ – Αντιδράσεις για τον φόβο εξάπλωσης των πυρηνικών
- ΠΟΥ: Επτά μέτρα για μείωση των πνιγμών που αυξάνονται με την κλιματική αλλαγή
- ΗΠΑ: Βομβάρδισαν το Ιράν για 13η συνεχόμενη νύχτα – Το πετρέλαιο περί τα 100 δολάρια το βαρέλι
- ΠΑΣΟΚ: Θεσμικός «πόλεμος» από τον Ανδρουλάκη για τη συνταγματική αναθεώρηση- Τι θα πει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή

