
Τζάμπολ στην Euroleague στις 24 Οκτωβρίου, η Μαδρίτη ετοιμάζεται για φάιναλ-4
Στις 24 Οκτωβρίου θα ανοίξει η αυλαία της Euroleague την αγωνιστική περίοδο 2007-08, ενώ για τις 6 Νοεμβρίου προγραμματίζεται το τζάμπολ του ULEB Cup. Tο τριήμερο 2-4 Μαϊου 2008 επιλέχτηκε για τη διεξαγωγή του φάιναλ-4 της Euroleague με πρώτη επιλογή το Βισταλέγκρε της Μαδρίτης. Ασάφειες σχετικά με την μεταπήδηση ομάδων.
66
Στις 24 Οκτωβρίου θα ανοίξει η αυλαία της Euroleague την αγωνιστική περίοδο 2007-08, ενώ για τις 6 Νοεμβρίου προγραμματίζεται το τζάμπολ του ULEB Cup. Tο τριήμερο 2-4 Μαϊου 2008 επιλέχτηκε για τη διεξαγωγή του φάιναλ-4 της Euroleague με πρώτη επιλογή το Βισταλέγκρε της Μαδρίτης.
Αυτά αποφασίστηκαν στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της Ευρωλίγκα και του ULEB Cup στην πόλη Σαρλερουά του Βελγίου, όπου την Τρίτη του Πάσχα διεξήχθη ο τελικός του ULEB Cup.
Συζητήθηκε επίσης το θέμα των αλλαγών στον τρόπο διεξαγωγής του ULEB Cup, με τον εκτελεστικό διευθυντή της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου να δηλώνει ότι θα γίνει προσπάθεια επαφής με την FIBA Europe.
Ο Μπερτομέου είχε δηλώσει ότι υπάρχει οριστική απόφαση για μεταπήδηση στο ULEB Cup των ομάδων που αποκλείονται από την πρώτη φάση της Euroleague.
«Όχι όλων, αλλά κάποιων εξ αυτών» ήταν το φειδωλό σχόλιό του με τις πρώτες σκέψεις να αφορούν τέσσερις ομάδες (τις δύο χειρότερες έκτες και τις δυο καλύτερες έβδομες των τριών ομίλων).
Παράλληλα συζητήθηκε να γίνει πρόταση προς την ευρωπαϊκή ομοσπονδία ώστε οι δυο φιναλίστ του EuroCup να συμμετέχουν στο ULEB Cup της επόμενης περιόδου.
Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της Euroleague στην πόλη Σαρλερουά του Βελγίου υπήρξε συνάντηση με τον Μίχαλ Κρέιζα, επικεφαλής του τμήματος Αθλητισμού της Κομισιόν, με βασικό θέμα συζήτησης μια λευκή βίβλο, για τα αθλήματα στην Ευρώπη.
Πρόκειται για την πρώτη απόπειρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να θεσπίσει το πανευρωπαϊκό μοντέλο των αθλημάτων με τρεις άξονες: κοινωνία, οικονομική διάρθρωση και διοργανωτικές ευθύνες.
Η σημασία της εκπροσώπησης από κάθε Λίγκα, τα δημοσιονομικά μεγέθη μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης καθώς και η ενιαία μορφή των συμβολαίων των παικτών ήταν κύρια θέματα που θίχτηκαν από τις δύο πλευρές.
Καινοτομία για εφέτος αποτελεί το summer-league που θα διεξαχθεί στο Ιέζολο της Ιταλίας, με συμμετοχή οκτώ ομάδων οι οποίες θα συγκροτούνται από ελεύθερους παίκτες (στα πρότυπα των summer-league του ΝΒΑ), από 28 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου.
Σε αυτό το διάστημα θα διεξαχθεί το ετήσιο μίτινγκ με τους προπονητές της Ευρωλίγκα κι άλλες παράλληλες συσκέψεις και πιθανότατα θα γίνουν και οι κληρώσεις τόσο της Euroleague όσο και του ULEB Cup.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΕΚΤ: Αμετάβλητα διατηρεί τα επιτόκια παρά την άνοδο του πληθωρισμού
- Ανδρουλάκης: Πρέπει να μπουν κανόνες για την εύρυθμη λειτουργία των τραπεζών προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας
- Τσουκαλάς κατά Π. Μαρινάκη: Η τοξικότητα, η πόλωση και ο λαϊκισμός είναι καλοαναθρεμμένα παιδιά της κυβέρνησης
- Πολιτική Προστασία: Σε ισχύ από σήμερα ο ημερήσιος χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς
- Betsson: Ολυμπιακός – Μονακό και Βαλένθια – Παναθηναϊκός πράξη δεύτερη με κορυφαίες Ενισχυμένες Αποδόσεις
- Νέα αποχή των Δικαστικών Υπαλλήλων της Αθήνας: Νέα αποχή Δευτέρα και Τρίτη 4 και 5 Μαΐου
