
Αναβολή μέχρι τις 8 Ιουνίου για την εκτόξευση του διαστημικού λεωφορείου Atlantis
Η ΝΑSΑ θα καθυστερήσει την εκτόξευση του διαστημικού λεωφορείου Atlantis τουλάχιστον μέχρι τις 8 Ιουνίου 2007, ανακοίνωσαν την Τετάρτη στελέχη της Υπηρεσίας των ΗΠΑ. Ο λόγος είναι ότι δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί οι επισκευές της δεξαμενής καυσίμων.
30
Η ΝΑSΑ θα καθυστερήσει την εκτόξευση του διαστημοπλοίου Ατλαντίς τουλάχιστον μέχρι τις 8 Ιουνίου, ώστε να έχει ολοκληρωθεί η επισκευή της δεξαμενής καυσίμων, ανακοίνωσαν διευθυντικά στελέχη της αεροδιαστημικής υπηρεσίας.
Το σύστημα μόνωσης της δεξαμενής καταστράφηκε από έντονη χαλαζόπτωση το Φεβρουάριο.
Η ΝΑSA ήλπιζε να έχει ολοκληρώσει την επισκευή μέχρι το Μάιο, όποτε και θα προχωρούσαν στην εκτόξευση, αλλά οι επισκευές δεν ολοκληρώθηκαν όπως είχε αρχικά υπολογισθεί.
Σημειώνεται ότι η μόνωση της εξωτερικής δεξαμενής είναι πηγή ιδιαίτερης ανησυχίας για τη NASA.
Το διαστημικό λεωφορείο Columbia καταστράφηκε το 2003 εξαιτίας ενός κομματιού μονωτικού αφρού που αποκολλήθηκε κατά την εκτόξευση και προσέκρουσε στο αριστερό φτερό.
Η πτέρυγα διαλύθηκε δύο εβδομάδες αργότερα, καθώς το σκάφος επέστρεφε στη γήινη ατμόσφαιρα πάνω από το Τέξας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Κίνηση: «Έμφραγμα» στον Κηφισό – Σε ποιους άλλους δρόμους καταγράφονται μεγάλες καθυστερήσεις
- Η δύσκολη εξίσωση με τους ξένους διαιτητές των πλέι οφ τίτλου
- Κρήτη: Θρίλερ με την εξαφάνιση της 43χρονης – Νεκρός ο πρώην σύντροφός της – Τι λέει ο γιος της αγνοούμενης
- Σήμερα κρίνεται εάν η κυβερνητική παράταξη έχει έστω και επίφαση σεβασμού τους θεσμούς
- ΠΑΣΟΚ: Μετά τους Δελφούς ο Ανδρουλάκης πάει Κάραβελ – Η συνεδρίαση της Κ.Π.Ε., το νέο Πολιτικό Συμβούλιο και οι νέες ισορροπίες
- Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στο Θέατρο «Δόρα Στράτου»



