
Βήμα προς τα πλέι-οφ έκανε ο Πανελλήνιος με 79-78 επί του Αμαρουσίου
Ο Πανελλήνιος επικράτησε 79-78 του Αμαρουσίου στο κλειστό της Κυψέλης χάρη σε μία εύστοχη βολή του Αντονι Γκόλντγουάιρ. Με τη 12η νίκη του, ο σύλλογος των «Ολυμπιονικών» διεύρυνε στους τρεις βαθμούς την απόσταση από το Μαρούσι και έκανε σημαντικό βήμα για την παρουσία του στα εφετινά πλέι οφ. Το Μαρούσι θα κάνει αγώνα δρόμου για να μην μείνει εκτός οκτάδας.
66
Ο Πανελλήνιος επικράτησε 79-78 του Αμαρουσίου στο κλειστό της Κυψέλης χάρη σε μία εύστοχη βολή του Αντονι Γκόλντγουάιρ και σε 24 πόντους του Μιχάλη Πελεκάνου. Με τη 12η νίκη του, ο σύλλογος των «Ολυμπιονικών» διεύρυνε στους τρεις βαθμούς την απόσταση από το Μαρούσι και έκανε σημαντικό βήμα για την παρουσία του στα εφετινά πλέι οφ.
Με την 13η ήττα του συμβιβάστηκε το Μαρούσι που θα κάνει αγώνα δρόμου στις εναπομείνασες τέσσερις αγωνιστικές για να μην μείνει εκτός οκτάδας.
Το πάνω χέρι πήρε ο Πανελλήνιος μετά το τζάμπολ και με 6 πόντους από τον Μιχάλη Πελεκάνο προηγήθηκε 9-2 και 11-6. Η απάντηση του Αμαρουσίου δεν άργησε να έρθει όταν ο Ρενάλντας Σεϊμπούτις σημείωσε 7 πόντους και μείωσε σε, 16-15, με τη λήξη της πρώτης περιόδου.
Η ομάδα της Κυψέλης διατήρησε την υπεροχή της στο μεγαλύτερο μέρος της δεύτερης περιόδου, χωρίς να πιάσει ποτέ ιδιαίτερα υψηλή απόδοση.
Οι γηπεδούχοι είχαν απλώς περισσότερες λύσεις στην επίθεση με τους Γκολντγουάιρ, Αργυρόπουλο και Καραποστόλου.
Στον αντίποδα, το σύνολο του Ντάρκο Ρούσο μείωσε σε 30-21 με δύο τρίποντα από Χαραλαμπίδη και Στεφανίδη για να πλησιάσει στο καλάθι, 33-31, με την εκπνοή του ημιχρόνου.
Κλειστό παιχνίδι έγινε στο δεύτερο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα. Ο Μιχάλης Πελεκάνος έκανε εκπληκτική εμφάνιση και σε συνδυασμό με το διψήφιο νούμερο πόντων που πέτυχαν Γκόλντγουάιρ και Αργυρόπουλος πριν τη λήξη της 3ης περιόδου οδηγούσαν τον Πανελλήνιο.
Στον αντίποδα, ο Αλέξης Κυρίτσης αφυπνίσθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Σεϊμπούτις ήταν απανταχού παρών, ενώ Χαραλαμπίδης και Γιάζβιν έδειναν λύσεις όποτε χρειαζόταν. Το 61-57 του 30 μετετράπη σε 70-72 στο 36 με εύστοχο τρίποντο του Σεϊμπούτις.
Οι παίκτες του Γιώργου Καλαφατάκη προσπέρασαν και πάλι 76-74 για να ξαναπάρει προβάδισμα το Μαρούσι, στο 39 με τρίποντο του Χαραλαμπίδη, 76-77. Στη ρουλέτα των ελευθέρων βολών, ο Γκόλντγουάιρ ευστόχησε και στις δύο, 78-77.
Στη συνέχεια, ο Χαραλαμπίδης έγινε μοιραίος για τους φιλοξενούμενους, αφού ευστόχησε μόνο σε μία βολή, 78-78, για να διαμορφώσει το τελικό, 79-78 υπέρ του Πανελληνίου, ο Γκολντγουάιρ ευστοχώντας σε μία βολή.
Τα δεκάλεπτα: 16-15, 33-31, 61-57, 79-78
Διαιτητές: Σπυρίδωνος, Ηλιόπουλος, Καλδίρης
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Γιώργος Καλαφατάκης): Γκολντγουάιρ 19 (4), Αργυρόπουλος 11, Γεωργαλής 4, Πελεκάνος 24 (2), Σακελλαρίου, Νάτζφεϊ, Πέτρουλας 6, Οικονόμου 4 (1), Γιοβάνοβιτς, Καραποστόλου 3 (1), Παπαϊωακείμ 8
ΜΑΡΟΥΣΙ (Ντάρκο Ρούσο): Τσιότρας, Νοέας 2, Χαραλαμπίδης 14 (3), Κυρίτσης 11, Σεϊμπούτις 21 (3), Έιμπραμς 2, Στεφανίδης 9 (3), Κολώκας 2, Καϊμακόγλου 5 (1), Γιάζβιν 12
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΕΚΤ: Η καθησυχαστική Λαγκάρντ και οι φωνές για τις επιπτώσεις του πολέμου στη Μέση Ανατολή
- «Σε συζητήσεις με την Φενέρμπαχτσε ο Γιούρτσεβεν» (pic)
- Αρχεία Έπσταϊν: Η Πάμ Μπόντι καλείται να δώσει εξηγήσεις στο Κογκρέσο
- Σιμόνε Σότσα: Την Παρασκευή AVAR στην Ιταλία, την Κυριακή διαιτητής στην Τούμπα
- Αμπελόκηποι: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την 72χρονη που λειτουργούσε παράνομο γηροκομείο – «Θα την πετάξω στα σκουπίδια»
- Υποκλοπές: Παραίτηση Τζαβέλλα ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών



