
Στον τελικό των 200μ πεταλούδα ο Δρυμωνάκος με νέο πανελλήνιο ρεκόρ – Έξω ο Αλυφαντής
Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο Γιάννης Δρυμωνάκος στα ημιτελικά των 200μ πεταλούδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μελβούρνης. Ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής εξασφάλισε την πρόκρισή του στον τελικό του αγωνίσματος (διεξάγεται την Τετάρτη), συντρίβοντας μάλιστα το πανελλήνιο ρεκόρ. Αντίθετα, ο Ρωμανός Αλυφαντής δεν τα κατάφερε και έμεινε εκτός τελικού. Και οι δύο πάντως εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου.
71
Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο Γιάννης Δρυμωνάκος στα ημιτελικά των 200μ πεταλούδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μελβούρνης. Ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής εξασφάλισε την πρόκρισή του στον τελικό του αγωνίσματος (διεξάγεται την Τετάρτη), συντρίβοντας μάλιστα το πανελλήνιο ρεκόρ. Αντίθετα, ο Ρωμανός Αλυφαντής δεν τα κατάφερε και έμεινε εκτός τελικού.
Ο κολυμβητής του ΓΣ Περιστερίου τερμάτισε τέταρτος στην εξαιρετικά γρήγορη πρώτη σειρά με 1:56.47 και κατέλαβε συνολικά την όγδοη θέση. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στον ίδιο με 1:56.93 και το είχε πετύχει στα προκριματικά, που έγιναν τα ξημερώματα της Τρίτης (ώρα Ελλάδας). Ο Δρυμωνάκος άφησε εκτός τελικού για 10 εκατοστά τον Ιάπωνα Τακέσι Ματσούντα, που ήταν δεύτερος το 2005 στο Μόντρεαλ.
Στην πρώτη ημιτελική σειρά μετείχε και ο Ρωμανός Αλυφαντής, ο οποίος τερμάτισε όγδοος με 2:00.31, μένοντας στην τελευταία θέση της γενικής κατάταξης και φυσικά εκτός τελικού. Έτσι κι αλλιώς, ο πρωταθλητής του Παναθηναϊκού πήγε πολύ καλά στο αγώνισμα, αφού στον προκριματικό συνέτριψε το ατομικό ρεκόρ του.
Με την κορυφαία επίδοση πέρασε στον τελικό ο Αμερικανός Μάικλ Φελπς, που έκανε 1:55.13, ενώ την πρόκριση πήραν επίσης οι Πενγκ Γου (Κίνα, 1:55.17), Ριουίτσι Σιμπάτα (Ιαπωνία, 1:55.96), Γιν Τσεν (Κίνα, 1:56.04), Μος Μπουρμέστερ (Νέα Ζηλανδία, 1:56.27), Νικολάι Σκβόρτσοφ (Ρωσία, 1:56.28) και Πάβελ Κορζενιόβσκι (Πολωνία, 1:56.30).
«Πριν από τον αγώνα ήμουν πολύ άσχημα ψυχολογικά. Καταφέρα να προκριθώ ως τρίτος Ευρωπαίος και να επιβεβαίωσω ότι παραμένω στην τριάδα της Ευρώπης. Είμαι πάλι στην οκτάδα του κόσμου και το ίδιο θέλω να πετύχω του χρόνου στους Ολυμπιακούς. Έχω δουλέψει πολύ, γι αυτό κάνω συνεχώς ρεκόρ. Σωματικά είμαι πολύ καλά, αν και εδώ δεν έχω αίσθηση του πώς κολυμπώ. Ίσως αυτό βγήκε σε καλό. Δεν ξέρω αν στον τελικό μπορώ να πάω καλύτερα» δήλωσε μετά την κούρσα ο Γιάννης Δρυμωνάκος.
Απο την πλευρά του, ο ΡωμανόςΑλυφαντής είπε ότι δεν περίμενε να κάνει τέτοιο ρεκόρ το πρωί και ευχαριστήθηκε πολύ την κούρσα του. Το απόγευμα ήταν πολύ κουρασμένος. Τόνισε ότι ψυχολογικά πάντα είναι καλά και πως δεν θ αφήσει το πρόσθιο για την πεταλούδα. «Κυρίως για το πρόσθιο ήρθα, αν και δεν μου βγήκε το 100άρι» σχολίασε.
Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο πρωταθλητές μας εξασφάλισαν με τους χρόνους τους στα προκριματικά τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.
Ο Δρυμωνάκος με το 1:56.93 (και στη συνέχεια με το 1:56.47 του ημιτελικού) «έπιασε» το υψηλό όριο που έχει θεσπίσει η ΚΟΕ (1:57.67), ενώ ο Αλυφαντής, με το 1:57.91 που έκανε, «έπιασε» το χαμηλό όριο (1:58.85) και έχει δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο βαλλιστικός έλεγχος ούτε αθωώνει ούτε καταδικάζει τον ύποπτο για την δολοφονία Κερκ
- Οι μεγαλύτεροι φόβοι για την παγκόσμια οικονομία των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής
- Η «έκρηξη» της AI απειλεί τις τράπεζες
- Η Βουλγαρία ψηφίζει την Κυριακή με τον πρώην πρόεδρο Ράντεφ να προηγείται στις δημοσκοπήσεις
- Το Ιράν επιβεβαιώνει πως επιτέθηκε στο Ιρακινό Κουρδιστάν
- Ο ράπερ Τόρι Λέινζ μήνυσε την φυλακή του ζητώντας 100 εκατ. δολάρια για μαχαίρωμα από συγκρατούμενο


