66

Την υπόσχεση ότι θα δουν την Εθνική τους ομάδα στον αγώνα με την Ελλάδα έτσι ακριβώς όπως τη θέλουν έδωσε ο Φατίχ Τερίμ στους Τούρκους φιλάθλους. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της τουρκικής ομάδας χαρακτήρισε δυνατή ομάδα την ελληνική και τόνισε ότι στη σαββατιάτικη αναμέτρηση στο «Καραϊσκάκη» θα δώσει έμφαση στην αμυντική λειτουργία του συγκροτήματός του.

Ειδικότερα, η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ» φιλοξενεί δηλώσεις του Τερίμ, ο οποίος καλεί τους Τούρκους φιλάθλους να παρακολουθήσουν με άνεση και εμπιστοσύνη τον αγώνα από το σπίτι τους!

«Θα παρακολουθήσουν την εθνική ομάδα που πράγματι θέλουν να δουν. Το αποτέλεσμα της αναμέτρησης θα επηρεάσει σε πολλούς τομείς, ένας από αυτούς είναι και το τουρκικό πρωτάθλημα.

» Θέλουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα μακριά από την εστία μας. Η τακτική μας θα εστιασθεί σε αυτό.

» Οι Έλληνες διεθνείς έχουν ευνοϊκότερες συνθήκες για να παίξουν στο εξωτερικό καθότι κοινοτικοί.

» Ένα κακό αποτέλεσμα σίγουρα θα μας επηρεάσει εν όψει Νορβηγίας είναι στο χέρι μας να μην το αφήσουμε να συμβεί.»

Ο τεχνικός της Τουρκίας έκανε και μια σύγκριση μεταξύ Ελλάδας και Νορβηγίας:

«Και οι δύο είναι δυνατές ομάδες αλλά κάθε μία έχει τα δικα της χαρακτηριστικά. Δικός μας στόχος δεν είναι να προκριθούμε απλώς αλλά να διακριθούμε στα τελικά του Euro 2008.»

Στο μεταξύ, η αποστολή της εθνικής Τουρκίας αφίχθη αργά το απόγευμα της Πέμπτης στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Δηλώσεις πάντως δεν έγιναν από κανέναν, ίσως επειδήτο μεσημέρι της Παρασκευής ο Φατίχ Τερίμ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Το απόγευμα (19:00) οι Τούρκοι θα προπονηθούν στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ