Νέος θάνατος 16χρονου αγοριού στο Κέντρο Περίθαλψης Παίδων του ΠΙΚΠΑ Λεχαινών
Αλλο ένα αγόρι, ηλικίας 16 ετών, πέθανε στο Κέντρο Περίθαλψης Παίδων του ΠΙΚΠΑ Λεχαινών. Σύμφωνα με το Έθνος, o θάνατός του οφείλεται σε «μηχανική απόφραξη στομάχου και λεπτού εντέρου συνεπεία καταπόσεως ξένων σωμάτων». Πρόκειται για τον 2ο θάνατο εντός 10 μηνών και τον 30ό από το 1987.
43
Αλλο ένα αγόρι, ηλικίας 16 ετών, πέθανε στο Κέντρο Περίθαλψης Παίδων (ΚΕΠΕΠ) του ΠΙΚΠΑ Λεχαινών.
Σύμφωνα με το Έθνος, το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν ο γιατρός του ιδρύματος Σωτήρης Παπαχιλλέως κατά την εξέταση των παιδιών που φιλοξενούνται, διαπίστωσε πως ο 16χρονος, που έπασχε από νοητική υστέρηση και νευροψυχιατρικά προβλήματα, παρουσίαζε τυμπανισμό ενώ δεν απέδιδε στον υποκλυσμό. Αμέσως μετέφερε το παιδί στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας όπου έξι ώρες αργότερα εξέπνευσε.
Όπως προκύπτει από το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, τα αίτια του θανάτου του οφείλονται σε «μηχανική απόφραξη στομάχου και λεπτού εντέρου συνεπεία καταπόσεως ξένων σωμάτων».
Στο στομάχι και το έντερό του βρέθηκαν συσσωρευμένα αντικείμενα, όπως κομμάτια υφάσματος, κλωστές και επίδεσμοι. Ωστόσο, σαφή εικόνα για τις συνθήκες θανάτου του 16χρονου αναμένεται να δώσει η τοξικολογική εξέταση που θα ολοκληρωθεί σε περίπου έναν μήνα.
Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό που σημειώνεται μέσα σε δέκα μήνες, από τον Μάιο του 2006, όταν ένας 15χρονος τρόφιμος είχε πεθάνει από ασφυξίας εξαιτίας της κατάποσης κομματιών αφρολέξ από το στρώμα του κρεβατιού του, και το 30ό από το 1987.
Τότε, η ΕΔΕ που είχε διενεργηθεί επέρριπτε ευθύνες σε 14 άτομα από το προσωπικό του Ιδρύματος και η υπόθεση είχε προκαλέσει την παρέμβαση του Εισαγγελέα.
Για τον θάνατο του 16χρονου ο διοικητής της ΔΥΠΕ Δυτικής Ελλάδας κ. Σταύρος Πεντέας διέταξε Ενορκη Διοικητική Εξέταση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ζάκερμπεργκ δημιουργεί τον ψηφιακό κλώνο του – Και θα τον στέλνει στη δουλειά
- Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν μονοκατοικία και πέρασαν εκεί το Πάσχα – Δύο συλλήψεις
- Η κουβέντα του ESPN για τον Αντετοκούνμπο: «Ήρθε η ώρα να φύγει»
- Στα «κάρβουνα» η κυβέρνηση μετά την ανάπαυλα του Πάσχα – Σκάνδαλα, ενεργειακή κρίση και αστάθεια
- Τροχαίο ατύχημα με έναν σοβαρά τραυματία στο Μενίδι
- ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές: Δεν είναι σκάνδαλα ενός απρόσωπου βαθέος κράτους αλλά του προσωπικού κράτους Μητσοτάκη
- «Έτριψε το αηδιαστικό αιδοίο της επάνω μου» – Η Ρούμπι Ρόουζ καταγγέλει την Κέιτι Πέρι για σεξουαλική επίθεση
- Τα must‑have προϊόντα για το απόλυτο no‑makeup makeup look
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442