
Προ της αγχόνης το νούμερο δύο του καθεστώτος Σαντάμ Χουσεΐν
Οι ιρακινές αρχές ζήτησαν από τους Αμερικανούς την παράδοση του πρώην αντιπροέδρου του Ιράκ επί Σαντάμ Χουσεΐν, Τάχα Γιασίν Ραμαντάν, προκειμένου να απαγχονιστεί, τα ξημερώματα της Τρίτης. Ο Ραμαντάν θα είναι ο τέταρτος άνθρωπος του καθεστώτος που εκτελείται.
28
Οι ιρακινές αρχές ζήτησαν από τους Αμερικανούς την παράδοση του πρώην αντιπροέδρου του Ιράκ επί Σαντάμ Χουσεΐν, Τάχα Γιασίν Ραμαντάν, προκειμένου να απαγχονιστεί, τα ξημερώματα της Τρίτης.
Ο Ραμαντάν θα είναι ο τέταρτος άνθρωπος του καθεστώτος που εκτελείται για το φόνο 148 σιιτών μετά την απόπειρα δολοφονίας του Σαντάμ το 1982.
Ο Ιρακινός πρώην αντιπρόεδρος είχε αρχικά καταδικαστεί σε ισόβια. Εντούτοις, ιρακινό Εφετείο άλλαξε την ποινή σε θανατική. Ο ίδιος υποστήριξε την αθωότητα του, λέγοντας ότι τα καθήκοντά του περιορίζονταν στα οικονομικά και όχι σε θέματα ασφάλειας.
Η εξέλιξη έρχεται στην τέταρτη επέτειο της έναρξης του πολέμου στο Ιράκ, αγνοώντας φωνές οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σουνιτικών ομάδων για αποτροπή νέων εκτελέσεων.Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Μπαρτζώκας στα αποδυτήρια: «Ήσασταν καταπληκτικοί στα πλέι οφ – Ας πάρουμε αυτό που μας αξίζει» (vid)
- Κοινωνικός τουρισμός: Το 62% των αιτήσεων θα απορριφθούν – Σκληρή κριτική από ΠΑΝΣΥΠΟ
- Γουόκαπ: «Η ομάδα έχει χτιστεί για να πάρει την Euroleague»
- «Ποιος σκότωσε το παιδί μου» – Συγκλονίζουν τα λόγια της μητέρας του 20χρονου όταν τον αντίκρισε νεκρό
- ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού μας» (pic)
- Ο Ολυμπιακός πρώτη φορά παίρνει μέρος σε final four εντός Ελλάδας

