
Την απόσυρση του βιβλίου της Ιστορίας της Στ Δημοτικού ζητά και πάλι ο Αρχιεπίσκοπος
Επιμένει στην απόσυρση του βιβλίου της Ιστορίας της Στ Δημοτικού ο Αρχιεπίσκοπος, κάνοντας λόγο για «παραχάραξης της ιστορίας», που «επιβάλλουν κάποια κέντρα λήψης αποφάσεων». Ο κ. Χριστόδουλος αναφέρθηκε και στους κουκουλοφόρους, χαρακτηρίζοντάς τους «άνανδρους».
43
Επιμένει στην απόσυρση του βιβλίου της Ιστορίας της Στ Δημοτικού ο Αρχιεπίσκοπος, λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας Μαριέττας Γιαννάκου, που απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτό, ξεκαθαρίζοντας ότι ίσως γίνουν ορισμένες διορθώσεις.
Κατά την επίσκεψή του, τη Δευτέρα στις εγκαταστάσεις του Πανελληνίου Συλλόγου Ελλήνων Αθίγγανων, ο κ. Χριστόδουλος έκανε και πάλι λόγο για «παραχάραξης της ιστορίας», που «επιβάλλουν κάποια κέντρα λήψης αποφάσεων». Ο κ. Χριστόδουλος αναφέρθηκε και στους κουκουλοφόρους, χαρακτηρίζοντάς τους «άνανδρους».
Ειδικότερα, ως προς το θέμα του βιβλίου, ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος δήλωσε πως «είναι απαράδεκτο τα παιδιά μας να διδάσκονται παραχαραγμένη ιστορία, επειδή αυτό επιβάλλουν κάποια κέντρα λήψης αποφάσεων» και ότι «οι αντιδράσεις που έχουν παρατηρηθεί προέρχονται από τη συλλογική συνείδηση του έθνους».
Ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως «αυτοί που γράφουν τα βιβλία πρέπει να μάθουν να σέβονται την παράδοση του έθνους και την ιστορική αλήθεια», επαναλαμβάνοντας ότι «δεν είναι νοητό να μιλάμε για την Επανάσταση του 21 και να μην γίνεται λόγος για τη συμβολή της Εκκλησίας».
Σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου για το «έαν επιρρίπτει πρόθεση στη συγγραφική ομάδα του βιβλίου», ο κ. Χριστόδουλος υποστήριξε ότι οι συγγραφείς του βιβλίου είχαν λάβει σχετικές εντολές και «επομένως την ευθύνη έχουν αυτοί που έδωσαν τις οδηγίες για το πώς πρέπει να γραφεί».
Απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει Κρυφό Σχολειό, είπε: «Αυτά τα έχει λύσει η Ιστορία και η παράδοση. Όταν λέμε Κρυφό Σχολειό, δεν εννούμε την ταμπέλα «Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κρυφό Σχολείο Μικρής Παναγιάς». Και συνέχισε: «Δεν είναι αυτό το Κρυφό Σχολειό. Εκ των πραγμάτων υπήρχε, εκεί που δεν υπήρχε η δυνατότητα να λειτουργούν σχολεία τα οποία θα είχαν την έγκριση των Τούρκων».
Τέλος, σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις καταλήψεις στα πανεπιστημιακά ιδρύματα και τα επεισόδια που γίνονται, ο κ. Χριστόδουλος χαρακτήρισε τους κουκουλοφόρους «άνανδρους», καλώντας τους «να έχουν το θάρρος και τον ανδρισμό να βγάλουν τις κουκούλες».
«Αυτός που κουκουλώνεται σημαίνει ότι είναι άνανδρος. Κρύβεται και κάνει το κακό χωρίς να αίρει τις συνέπειες. Εάν αυτό το θεωρούν ηρωισμό, είναι σε λάθος δρόμο» είπε χαρακτηριστικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αέρας Λευκού Οίκου στη Μύκονο – Ο γάμος της Αλεξάνδρας Βελέτση στο «νησί των ανέμων»
- Άρης: Επίσημα παίκτης του Τζερεμάια Ρόμπινσον-Ερλ
- Ηράκλειο: Προφυλακιστέος ο 27χρονος Γερμανός για την άγρια επίθεση στην πρώην σύντροφό του
- Φωτιά στο Μακρυχώρι Λάρισας – Δέκα πυροσβέστες στο σημείο
- Τσίπρας σε πρέσβεις Β. και Ν. Αμερικής: Σεβασμός στον Χάρτη του ΟΗΕ και επιστροφή στη διπλωματία από όλους
- Marfin: Σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονική εμπρηστική επίθεση