38

Στην εκλογή των μητροπολιτών Μεσσηνίας και Τριφυλίας και Ολυμπίας προχώρησε την Πέμπτη η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου. Νέος μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας εξελέγη ο Χρυσόστομος Σταυρόπουλος και νέος μητροπολίτης Μεσσηνίας εξελέγη ο Χρυσόστομος Σαββάτος.

Μετά την απόφαση για ψηφηφορία αποχώρησε ο μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Θεόκλητος, ενώ δικαιολογημένα απόντες ήταν οι μητροπολίτες Λευκάδας Νικηφόρος, Μαρωνείας Δαμασκηνός, Παροναξίας Αμβρόσιος, Ιερισσού Νικόδημος και Λήμνου Ιερόθεος.

Ανθυποψήφιοι του Μεσσηνίας ήταν οι αρ­χι­μαν­δρί­τες Θεόκλητος Λαμπρινάκος και Βαρνάβας Λαμπρόπουλος. Ο νέος μητροπολίτης εξελέγη με 45 ψήφους.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος είχε προτείνει για τη θέση τον Θεόκλητο Κουμαριανό, πρώην Θεσσαλιώτιδος. Όμως, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν εξαιτίας της ανάμιξης του Θεόκλητου στο παραδικαστικό κύκλωμα η υποψηφιότητα αποσύρθηκε.

Ανθυποψήφιοι του μέν Τριφυλίας και Ολυμπίας ήταν οι αρ­χι­μαν­δρί­τες Αθανάσιος Μπαχός και Γεώργιος Ζαχαρόπουλος. Ο νέος μητροπολίτης εξελέγη με 62 ψήφους.

Οι χειροτονίες των νέων μητροπολιτών θα τελεσθούν στις 17 και 18 Μαρτίου στη Μητρόπολη Αθηνών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ