
Η ΑΕΚ πέρασε με 1-0 από την Λάρισα και έμεινε όρθια στην κούρσα της δεύτερης θέσης
Όρθια στην κούρσα για την κατάληψη της δεύτερης προνομιούχου θέση έμεινε η ΑΕΚ, η οποία νίκησε 1-0 τη Λάρισα στο «Αλκαζάρ». Το «χρυσό» γκολ για τον «Δικέφαλο», ο οποίος πέτυχε την πέμπτη εφετινή εκτός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα, σημείωσε ο Ίβιτς στο 13.
66
Όρθια στην κούρσα για την κατάληψη της δεύτερης προνομιούχου θέση έμεινε η ΑΕΚ, η οποία νίκησε 1-0 τη Λάρισα στο «Αλκαζάρ». Το «χρυσό» γκολ για τον «Δικέφαλο», ο οποίος πέτυχε την πέμπτη εφετινή εκτός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα, σημείωσε ο Ίβιτς στο 13.
Θέληση για τη νίκη έδειξε η ΑΕΚ από την αρχή του αγώνα. Στο πρώτο λεπτό ο Κοτσόλης έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Λυμπερόπουλου, ενώ στο 2 ο Παπασταθόπουλος έπιασε την κεφαλιά από το κόρνερ του Τόζερ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Αυτό που δεν κατάφερε ο «δικέφαλος» στο πρώτο δίλεπτο, το έκανε πράξη στο 13. Ο Τόζερ εκτέλεσε κόρνερ και ο Ιβιτς έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Κοτσόλη, «ανοίγοντας» το σκορ.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και είχαν μια καλή στιγμή στο 26, όταν ο Αντσουέ εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Δέλλα, πήρε την μπάλα και μπήκε στην περιοχή, όπου πάσαρε δυνατά στον Φωτάκη, με τον τελευταίο να σουτάρει και τον Σορεντίνο να διώχνει σε κόρνερ.
Μετά το γκολ οι παίκτες της ΑΕΚ έδωσαν χώρους στους «βυσσινί», οι οποίοι είχαν τις προϋποθέσεις να πιέσουν για να φτάσουν στην ισοφάριση. Στο 41 ο Αντσουέ έπιασε την κεφαλιά από τη σέντρα του Αλωνεύτη, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Οι Θεσσαλοί μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, προκειμένου να φτάσουν στο γκολ, και «άγγιξαν» την ισοφάριση στο 53.
Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τον Φωτάκη, η μπάλα πέρασε από πολλά σώματα και έφτασε στον Κόζλεϊ, ο οποίος έπιασε ένα χαμηλό σουτ, το οποίο απέκρουσε ασταθώς ο Σορεντίνο, ενώ στη συνέχεια ο Παπασταθόπουλος απομάκρυνε.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, προκειμένου να βρουν το δρόμο προς την εστία της ΑΕΚ, ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» διατήρησαν το υπέρ τους προβάδισμα και πανηγύρισαν την 15η νίκη τους στο πρωτάθλημα.
Διαιτητής: Καλόπουλος (Θεσσαλονίκης)
Κίτρινες: Αντσουέ, Βάλλας – Παπασταθόπουλος, Ζήκος, Τσιρίλο, Ιβιτς
ΛΑΡΙΣΑ (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Νταμπίζας, Βάλλας, Κατσιαρός (79΄ Γκούγκα), Ντα Κόστα (46 Αλεξάνδρου), Γκαλίτσιος, Κλέιτον, Μπασιλά (46 Κόζλεϊ), Φωτάκης, Αλωνεύτης, Αντσουέ.
ΑΕΚ (Λορένθο Σέρα Φερέρ): Σορεντίνο, Τσιρίλο, Τζιωρτζιόπουλος (55 Πλιάτσικας), Παπασταθόπουλος, Ζήκος, Ιβιτς (88 Λάκης), Εμερσον, Λυμπερόπουλος, Δέλλας, Καμπάνταης (80 Καπετάνος), Τόζερ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τροχαίο στη Λιοσίων: Σεσημασμένος για διακίνηση ναρκωτικών ο ανήλικος, που παρέσυρε και εγκατέλειψε τη 16χρονη
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Εξαιρετική κίνηση του Ροντινέι και 2-0 οι Πειραιώτες – Δείτε και τα δύο γκολ (vids)
- Αργεντινή: Τραγωδία σε αγώνα ράλι στη νότια Αμερική – Ένας θεατής έχασε τη ζωή του, διεκόπη ο αγώνας
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ο Ζέλσον κάνει το 1-0 από λάθος του Γεντβάι (vid)
- Από τον Β’ Παγκόσμιο μέχρι σήμερα, οι ισχυροί της οικονομίας ευθυγραμμίζονται με την εξουσία
- O άγνωστος «βασιλιάς των χημικών» που είναι εγκλωβισμένος στα στενά του Ορμούζ

