Ενδιαφέρον της Telekom Austria για τον ΟΤΕ
Την ώρα που η διοίκηση του OΤΕ ανακοίνωνε ένα νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για 450 υπαλλήλους, η κυβέρνηση δεχόταν πρόταση «γάμου» με τον αυστριακό οργανισμό τηλεπικοινωνιών, διά του καγκελάριου Αλφρεντ Γουζενμπάουερ
27
Την ώρα που η διοίκηση του OΤΕ ανακοίνωνε ένα νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για 450 υπαλλήλους που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα άμεσης συνταξιοδότησης, η κυβέρνηση δεχόταν πρόταση «γάμου» με τον αυστριακό οργανισμό τηλεπικοινωνιών, διά του καγκελάριου Αλφρεντ Γουζενμπάουερ.
O Αυστριακός καγκελάριος εξέφρασε δημόσια το ενδιαφέρον της Telekom Austria για τον OΤΕ και αναφέρθηκε σε μια πιθανή συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών, προσθέτοντας ότι ο αυστριακός όμιλος είναι σε θέση να κάνει μια καλή προσφορά.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται «Το Βήμα», ο καγκελάριος δήλωσε επίσης ότι είναι έτοιμοι για συνομιλίες με τον OΤΕ σε περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει να διαθέσει ποσοστό άνω του 20%.
Η πρόταση που έχει κατατεθεί προβλέπει ανταλλαγή μετοχών και τη δημιουργία ενιαίου σχήματος που θα στοχεύει στο χώρο της Βαλκανικής.
Ο υπουργός Oικονομίας Γ.Αλογοσκούφης είπε πως γνωρίζει ότι υπάρχει μια πρόταση, αλλά επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί ώσπου να τον ενημερώσουν οι σύμβουλοι της αποκρατικοποίησης για τις λεπτομέρειες της συγκεκριμένης ή όποιας άλλης πρότασης υπάρχει.
Στο παρελθόν και ο διευθύνων σύμβουλος της Τelecom Austria κΜπόρις Νέμσικ είχε εκφράσει ενδιαφέρον συνεργασίας με τον OΤΕ. Η αυστριακή εταιρεία η οποία σε μέγεθος είναι περίπου ίδια με τον OΤΕ, προσανατολίζεται σε μια διαδικασία ανταλλαγής μετοχών και όχι στην καταβολή χρημάτων.
Το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει το σενάριο του placement μετοχών το οποίο όχι μόνο δεν θα δημιουργήσει αντιδράσεις, αλλά θα αποφέρει και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του κράτους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Σάββατο 11 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσει η Γέφυρα Μανωλά
- Θεσαλονίκη: Τι λέει η Ryanair για το σπασμένο παράθυρο αεροσκάφους σε πτήση της
- Η επιδημία του Έμπολα στο Κονγκό εξακολουθεί να εξαπλώνεται «αόρατα», σύμφωνα με τον ΠΟΥ
- Ενεργοποιείται μόνιμο πλαίσιο ενίσχυσης των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας
- Η πριγκίπισσα Ιμάν της Ιορδανίας και ο Τζαμίλ Αλεξάντερ Θερμιώτης περιμένουν το δεύτερο παιδί τους
- Για «λαϊκισμό» μιλάει ο Μητσοτάκης της αισχροκέρδειας – Με «καρφιά» για το ΠΑΣΟΚ «ομολογεί» τον φόβο ΝΔ για την επάνοδο Τσίπρα
- Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή
- Για πρώτη φορά, γεωλόγοι είδαν τον γήινο φλοιό να σκίζεται και να απελευθερώνει λάβα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)



























![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)





















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442