89

Με ανεβοκατεβάσματα στην απόδοσή του ο Ολυμπιακός νίκησε με 71-53 το Μαρούσι στο ΣΕΦ, διατηρήθηκε μόνος στη 2η θέση της βαθμολογίας, παράλληλα έμεινε στο κυνήγι του Παναθηναϊκού και με ανεβασμένη ψυχολογία ετοιμάζεται για το πολύ σημαντικό ματς με την ΤΣΣΚΑ για το Top 16.

Ο Ολυμπιακός φρόντισε από το ξεκίνημα να οικοδομήσει μια σημαντική διαφορά, η οποία πάντως δεν αποδείχτηκε αρκετή, για να ….καθαρίσει το ματς. Πεν, Ακερ και Βασιλόπουλος έπιασαν δουλειά στο πρώτο δεκάλπετο και με τη συνδρομή του Σχορτσιανίτη στο τελευταίο δίλεπτο, έβαλαν την ομάδα τους στο +15 (25-10).

Η διαφορά, μάλιστα, έφτασε και τους 18π. (30-12) στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ωστόσο κάπου εκεί ήρθε η δυναμική αντίδραση του Αμαρουσίου.

Με όπλο την άμυνα και τον πλουραλισμό στην επίθεση, η ομάδα του Ρούσο πλησίασε στους 4π. (30-26) στο 8 και έκλεισε το ημίχρονο στο -7 (26-33).

Πλέον, ο Ολυμπιακός ζητούσε ένα νέο σερί για να επαναφέρει τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα και το πέτυχε με πρωταγωνιστές τους Σχορτσανίτη και Ακερ.

Οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν επιμέρους σκορ 11-3 και ξέφυγαν με 15π. (44-29) στα μισά της περιόδου. Σε εκείνο το σημείο οι Αμαρουσιώτες κατάφεραν να βάλουν φρένο στο ξέσπασμα του Ολυμπιακού και το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου τούς βρήκε στο -14 (39-53).

Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου προσπάθησαν να εξαπολύσουν την αντεπίθεσή τους, η οποία πάντως έφτασε μέχρι το -9 (47-56).

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Βασιλόπουλο, έτρεξε σερί 7-0, άνοιξε τη διαφορά στους 16 (63-47) και ουσιαστικά κάπου εκεί καθάρισε το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 25-10, 33-26, 53-39, 71-53

Διαιτητές: Ζαβλανός-Ηλιόπουλος-Παφίλης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΠΙΝΙ ΓΚΕΡΣΟΝ): Πεν 6 (2), Παπαμακάριος 3 (1), Ακερ 10 (1), Στεφάνοφ 3 (1), Ζίζιτς, Μπουρούσης 13 (13ρ.), Ντόμερκαντ 3 (1), Χαρίσης 2, Μπάρλος 2, Βασιλόπουλος 11 (3), Σχορτσιανίτης 18.

ΜΑΡΟΥΣΙ (ΝΤΑΡΚΟ ΡΟΥΣΟ): Τζαζβιν 2, Συμεωνίδης 2, Χαραλαμπίδης 8 (2), Κυρίτσης 8, Σεϊμπούτις 11 (3), Εϊμπραμς 6, Στεφανίδης 4, Κολώκας 3, Καϊμακόγλου 9 (1), Γιαννουλάκος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ