
Προσφορά εξαγοράς της EMI κατέθεσε η Warner
Η βρετανική δισκογραφική εταιρεία EMI ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έλαβε προσφορά εξαγοράς από την αμερικανική ανταγωνίστρια Warner Music, γράφοντας ένα ακόμα επεισόδιο στην επταετή μάχη των δύο ομίλων να εξαγοράσουν ο ένας τον άλλο.
27
Η βρετανική δισκογραφική εταιρεία EMI ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έλαβε προσφορά εξαγοράς από την αμερικανική ανταγωνίστρια Warner Music, γράφοντας ένα ακόμα επεισόδιο στην επταετή μάχη των δύο ομίλων να εξαγοράσουν ο ένας τον άλλο.
Η τρίτη μεγαλύτερη παγκοσμίως δισκογραφική εταρεία διευκρίνισε ότι δεν έχει κατατεθεί επίσημη πρόταση εξαγοράς και ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί.
Πάντως, οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα υποβληθεί νέα πρόταση εξαγοράς για την εταιρεία η οποία μόνο τις πέντε τελευταίες εβδομάδες έχει εκδόσει δύο προειδοποιήσεις για τα κέρδη της (πτώση ή αύξηση μικρότερη από την αναμενόμενη).
Οι δύο εταιρείες προσπάθησαν να συγχωνευθούν το 2000 και το 2003.
Πέρυσι, ενεπλάκησαν σε μία μάχη ύψους 4,6 δισ. δολαρίων για να εξαγοράσουν η μία την άλλη, ωστόσο τα σχέδια «φρέναραν» μετά την ακύρωση της συγχώνευσης Sony – BMG (από το 2004) που αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τον Ιούνιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Με «καπετάνιο» Χάαλαντ: Οι Νορβηγοί έκαναν… κουπί μετά την ιστορική πρόκριση επί της Βραζιλίας (vid)
- Βενεζουέλα: «Δεν θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη», διαβεβαιώνει η Ροντρίγκες, ενώ ξεχειλίζει η οργή των πολιτών
- LIVE: Μεξικό – Αγγλία
- Ο Τραμπ εξαπολύει νέα φραστική επίθεση στη Μελόνι
- Μουντιάλ 2026: Οι ενδεκάδες για Μεξικό και Αγγλία – Στον πάγκο ο Πινέδα
- Επίσημο: Ο Νεϊμάρ αποχωρεί από την εθνική Βραζιλίας (vid)