26

Ακάθεκτη συνεχίζει προς την κατάκτηση του «σκουντέτο» η Ιντερ, αυξάνοντας τη διαφορά σε 14 βαθμούς από τη δεύτερη Ρόμα. Η ομάδα του Μιλάνου νίκησε 1-0 την Κάλιαρι και με αυτή τη νίκη έφθασε τις 16 συνεχείς και κατέρριψε το ιστορικό ρεκόρ των 15 συνεχών νικών που κρατούν Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου σε ισπανικό και γερμανικό πρωτάθλημα αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα η Ρόμα γνώριζε την ήττα με 1-0 στην έδρα της Εμπολι. Οι γηπεδούχοι με τους τρεις αυτούς βαθμούς κατάφεραν να διατηρηθούν στην τέταρτη θέση, η οποία δίνει το «εισιτήριο» για τα προκριματικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ενώ οι «τζιαλορόσι» έχασαν έδαφος στην προσπάθεια για να παραμείνουν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Στο τρίτο σαββατιάτικο ματς της αγωνιστικής, η Μίλαν νίκησε, μετά από συναρπαστική εξέλιξη, στην έδρα της Σιένα με 4-3. Από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της νίκης των «ροσονέρι» ήταν ο Ρονάλντο, ο οποίος στην πρώτη φορά που ξεκίνησε στην αρχική ενδεκάδα έδειξε την εκετελεστική του δεινότητα, σημειώνοντας δύο γκολ.

Συνοπτικά σε αγώνες για την 24η ημέρα του ιταλικού πρωταθλήματος, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Εμπολι-Ρόμα 1-0

(4 Πότζι)

Ιντερ-Κάλιαρι 1-0

(11 Μπουρντίσο)

Σιένα-Μίλαν 3-4

(19 Βεργκασόλα, 30, 90 Μακαρόνε-15, 81 Ρονάλντο, 29 Ολιβέιρα, +90 Αμπροζίνι)

Την Κυριακή:

Ασκολι-Ουντινέζε

Κατάνια-Φιορεντίνα

Λάτσιο-Τορίνο

Λιβόρνο-Μεσίνα

Παλέρμο-Κιέβο

Πάρμα-Σαμπντόρια

Ρετζίνα-Αταλάντα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 22 αγώνες)

Ιντερ 63 -23αγ.

Ρόμα 49 -23αγ.

Παλέρμο 42 -23αγ.

Εμπολι 35 -23αγ.

Μίλαν 33 -23αγ.

Λάτσιο 31

Κατάνια 31 -23αγ.

Αταλάντα 29

Ουντινέζε 29

Σαμπντόρια 27

Φιορεντίνα 25

Σιένα 25 -23αγ.

Κάλιαρι 23 -23αγ.

Λιβόρνο 23

Τορίνο 22

Ρετζίνα 19

Κιέβο 18

Μεσίνα 17

Πάρμα 15

Ασκολι 12

* Η Φιορεντίνα άρχισε το πρωτάθλημα με -15 βαθμούς, η Ρετζίνα με -11, η Μίλαν με -8 και η Λάτσιο με -3. Από τη Σιένα αφαιρέθηκε ένας βαθμός, λόγω καθυστερημένης καταβολής του φόρου που αντιστοιχεί στις αποδοχές των παικτών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ