
Η Ισπανία νίκησε την Αγγλία και η Αργεντινή την Γαλλία-Σκόραρε ο Ζεβλάκοφ
Η Αγγλία συνεχίζει να προβληματίζει καθώς ηττήθηκε με 1-0 από την Ισπανία σε σε φιλική αναμέτρηση στο «Ολντ Τράφορντ». Ο Σαβιόλα συνέχισε το επιθετικό κρεσέντο του και με την εθνική Αργεντινής, η οποία νίκησε με δικό του γκολ την Γαλλία με 1-0 στο κατάμεστο «Παρκ ντε Πρενς». Ο Ζεβλάκοφ σκόραρε για την Πολωνία. Τα αποτελέσματα των φιλικών της Τετάρτης.
66
Η Αγγλία συνεχίζει να προβληματίζει καθώς ηττήθηκε με 1-0 από την Ισπανία σε σε φιλική αναμέτρηση στο «Ολντ Τράφορντ».
Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Αντρές Ινιέστα που πανηγύρισε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα των «φούριας ρόχας».
Απογοητευτικά για ακόμη μια φορά τα Λιοντάρια επέτρεψαν στην ομάδα του Αραγονιές να πανηγυρίσει μόλις τη δεύτερη νίκη της επί αγγλικού εδάφους!
Αγγλία (Στιβ ΜακΚλάρεν): Φόστερ, Γκ. Νέβιλ, Φέρντιναντ, Γουντγκέιτ (65 Κάραχερ), Φ. Νέβιλ (74 Ντάουνινγκ), Ράιτ-Φίλιπς (70 Ντεφόε), Τζέραρντ (46 Μπάρι), Λάμπαρντ (79 Μπάρτον), Κάρικ, Ντάιερ (65 Ρίτσαρντς), Κράουτς
Ισπανία (Λουίς Αραγονιές): Κασίγιας, Ράμος (46 Ανχελ), Πουγιόλ (46 Χάβι Ναβάρο), Πάμπλο, Καπντεβίλα, Ανγκούλο (55 Ινιέστα), Αλμπέλδα, Τσάβι, Σίλβα (65 Αριθμέντι), Βίγια (74 Φάμπρεγκας), Μοριέντες (46 Τόρες)
Ο Σαβιόλα μίλησε και για την εθνική Αργεντινής
Ο Σαβιόλα συνέχισε το επιθετικό κρεσέντο του και με την εθνική Αργεντινής, η οποία νίκησε με δικό του γκολ την Γαλλία με 1-0 στο κατάμεστο «Παρκ ντε Πρενς».
Το 1986 είχαν αναμετρηθεί για τελευταία φορά οι δυο ομάδες, μόνο που τότε οι «τρικολόρ» είχαν νικήσει με 2-0 στο Parc des Princes. Τώρα, η Αργεντινή πήρε το αίμα της πίσω.
Κόντρα στη Γαλλία, έκανε καλό παιχνίδι και χάρη στο γκολ του Σαβιόλα στο 15ο λεπτό πήρε τη νίκη. Το τέρμα προήλθε από εξαιρετικό συνδυασμό των Σαβιόλα – Καμπιάσο.
Η μπάλα έφτασε στον Κρέσπο ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουπέ, κάτι που έκανε ο 25χρονος άσος της Μπαρτσελόνα διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.
Οι Γάλλοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου όμως ο Τρεζεγκέ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αμποταντσιέρι.
Το ματς είχε ξεχωριστή σημασία για τον υψηλόσωμο επιθετικό της Γιουβέντους που έζησε για αρκετά χρόνια στην Αργεντίνη όπου έκανε και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα.
Στην επανάληψη, η φιναλίστ του Μουντιάλ της Γερμανίας ανέβασε το ρυθμό της και με τον Φρανκ Ριμπερί σε μεγάλα κέφια προσπάθησε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης.
Παρόλα αυτά, η Αργεντινή ήταν αυτή που έφτασε πιο κοντά στο γκολ όταν στο 56 το σουτ του Κρέσπο απέκρουσε με υπερένταση ο Κουπέ.
Μετά από 2 ήττες (από Βραζιλία και Ισπανία), ο Αλφιο Μπαζίλε πανηγύρισε την πρώτη του νίκη από την επιστροφή του στην τεχνική ηγεσία της Αργεντινής στις αρχές Αυγούστου, αντικαθιστώντας τον Χοσέ Πέκερμαν.
Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία έφερε και αλλαγές στα πρόσωπα με τον Χαβιέ Ζανέτι, ο οποίος έμεινε εκτός Μουντιάλ, να επιστρέφει στην εθνική ομάδα.
Ξεχωριστή σημασία είχε ο αγώνας για τον Ρομπέρτο Φαμπιάν Αγιάλα ο οποίος συμπλήρωσε 107 συμμετοχές με την Αργεντινής.
Ο 33χρονος κεντρικός αμυντικός έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική στις 16 Νοεμβρίου του 1994 στην νίκη με 3-0 επί της Χιλής.
Ο Αγιάλα, που συμφώνησε να μετακομίσει το καλοκαίρι στην Βιγιαρεάλ, έσπασε το ρεκόρ που κατείχε μέχρι σήμερα ο Ντιέγκο Σιμεόνε, που φόρεσε την φανέλα της Εθνικής ομάδας από το 1988 ως το 2002.
Γαλλία (Ραϊμόν Ντομενέκ): Kουπέ, Σανιόλ (46 Κλερκ), Εσκουντέ, Αμπιντάλ, Σκιλατσί, Μαλουντά (46 Γκοβού), Βιεϊρά, Μακελελέ (88 Σισέ), Ριμπερί, Ανρί, Τρεζεγκε (72 Ανελκά).
Αργεντινή (Αλφιο Μπαζίλε): Aμποταντσιέρι, Ζανέτι, Αγιάλα, Χάιντζε, Μπουρντίσο, Γκ. Μιλίτο, Λ. Γκονζάλες (78 Γκουτιέρεζ), Γκάγκο, Καμπιάσο, Κρέσπο (78 Ντ. Μιλίτο), Σαβιόλα (84 Αγκουέρο).
Σκόραρε ο Ζεβλάκοφ
Με γκολ πανηγύρισε το ντεμπούτο του στην eθνική ομάδα της Γερμανίας ο Μάριο Γκόμες, που σκόραρε στο 30ό λεπτό της αναμέτρησης με την Ελβετία με κεφαλιά. Το σκορ είχε ήδη ανοίξει στο 8 ο Κέβιν Κουράνι, που επανήλθε στα Πάντσερ μετά από 15 μήνες.
Το 3-0 πέτυχε ο Τόρστεν Φρινγκς με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 66, ενώ το γκολ της τιμής για τους Eλβετούς πέτυχε ο Μάρκο Στρέλερ πέντε λεπτά αργότερα.
Τα Πάντσερ του Γιόακιμ Λεβ ήταν καλύτερα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, παρά την απουσία βασικών στελεχών της ομάδας, όπως του Μίροσλαβ Κλόζε.
Εξίσου εντυπωσιακοί ήταν και οι oράνιε του Μάρκο Φαν Μπάστεν, που συνέτριψαν με 4-1 τη Ρωσία του Γκους Χίντινκ.
Κι όμως, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου τίποτα δεν έδειχνε ότι θα μπορούσαν να μπουν 5 γκολ, αφού καμία ομάδα δεν είχε δείξει κάτι το ιδιαίτερο.
Ομως, το δεύτερο ημίχρονο ήταν πραγματική απόλαυση για τους φιλαθλους: Η Ολλανδία προηγήθηκε στο 68 με τον Μπάμπελ και 3 λεπτά αργότερα διπλασίασε τα τέρματά της με τον Σνάιντερ.
Στο 76 οι Rώσοι μείωσαν με τον Μπιστρόφ, αλλά οι «oράνιε» πέτυχαν ακόμα δύο γκολ, στο 80 με τον Ματάισεν και στο 89 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φαν Ντερ Φάαρτ, γράφοντας το τελικό 4-1.
Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Αίγυπτος απέναντι στη Σουηδία, την οποία και νίκησε 2-0, χάρη σε γκολ των Ζακί και Φατί, ο οποίος πρόσφατα πήρε μεταγραφή στην Premiership και συγκεκριμένα στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.
Για τη Σουηδία αγωνίστηκε και ο Μίκαελ Νίλσον του Παναθηναϊκού.
Η Τσεχία νίκησε 2-0 στο Βέλγιο, χάρη σε γκολ των Κόλερ και Κούλιτς.
Η Πολωνία ήρθε ισόπαλη 2-2 με τη Σλοβακία, με τον Μίχαλ Ζεβλάκοφ του Ολυμπιακού να αγωνίζεται στα πρώτα 65 λεπτά του αγώνα και να πετυχαίνει το πρώτο γκολ των Pολωνών με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 48.
Μάλτα-Αυστρία 1-1
Η Μάλτα αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Αυστρία, σε φιλικό αγώνα που έγινε στο Τα Κάλι.
Οι γηπεδούχοι και εκ των αντιπάλων της εθνικής μας ομάδας στα προκριματικά του EURO 2008 προηγήθηκαν στο 8ο λεπτό με τον Αγκιους, για να ισοφαρίσει στο 49΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Αντρέας Ιβανσιτς του Παναθηναϊκού.
Η σύνθεση της Μάλτας: Χάμπερ (70 Χογκ), Μπρίφα, Ντιμέκ, Σαϊντ (46 Αζοπάρντι), Γουέλμαν, Αγκιους (44 Σιμπέρας), Πέις, Σάμουτ (86 Τσιάνταρ), Μιφσούντ, Μάλια (78 Κοέν), Σκέρι (65 Γουντς).
Ουγγαρία-Λετονία 2-0
Την τρίτη θέση στο διεθνές τουρνουά της κυπριακής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας κατέκτησε η Ουγγαρία.
Η αντίπαλος της εθνικής μας στους προκριματικούς του EURO 2008 νίκησε 2-0 τη Λετονία στο «Τσίρειο» της Λεμεσού, με τον Ντάνιελ Τόζερ της ΑΕΚ να δηλώνει «παρών» (δεν είχε παίξει χθες εναντίον της Κύπρου).
Τα δύο γκολ σημείωσε ο Τάμας Πρίσκιν (31΄, 53΄), ενώ ο προπονητής Πέτερ Βαρχίντι παρέταξε τους: Φούλοπ, Τσιζμάντια, Μπάλογκ, Βάσκο, Πόλακ, Φίκορ (89΄ Τοτ), Ζιντάι, Τόζερ, Κάντα (69΄ Σάντορ), Φάρκας (89΄ Τίζα), Πρίσκιν
Ρουμανία-Μολδαβία 2-0
Η Ρουμανία επικράτησε 2-0 της Μολδαβίας, σε φιλικό αγώνα που έγινε σήμερα στο Βουκουρέστι. Οι φιλοξενούμενοι, εκ των αντιπάλων της εθνικής μας στα προκριματικά του EURO 2008, άντεξαν ως το τελευταίο τέταρτο, όμως τελικά «λύγισαν» από τα γκολ του Μαζίλου στο 76΄ και του Μούτου στο 89΄.
Ο Ιγκόρ Ντομπροβόλσκι χρησιμοποίησε τους Πασένκο (46΄ Καλαντσέα), Γκολοβατένκο, Επουρεάνου, Λασένκοφ, Κόμλιονοτς (65΄ Μπέρκο), Γκατκάν, Ιβάνοφ, Ναμάσκο, Ταγκάρλας (58΄ Μπουλγκάρου), Φρούντζα (46΄ Ρογκάτσιοφ), Μπουγκάιοφ (46΄ Αλεξέεφ).
Στο Τελ Αβίβ:
Ισραήλ-Ουκρανία 1-1
(39΄ Μπαντίρ – 73΄ Καλινιτσένκο)
Στη Σούζου:
Κίνα-Καζακστάν 2-1
(33΄πεν. Χαν Πενγκ, 50΄ Λι Γινιού – 19΄ Τσιτσούλιν)
Στην Τεχεράνη:
Ιράν-Λευκορωσία 2-2
(6΄ Χατίμπι, 88΄ Ραζαμπγιάντεφ – 53΄, 60΄ Β.Χλεμπ)
Στο Βουκουρέστι:
Ρουμανία-Μολδαβία 2-0
(75΄ Μαζίλου, 88΄ Μούτου)
Στο Γκάρσι:
Ουζμπεκιστάν-Αζερμπαϊτζάν 0-0
Στη Λεμεσσό:
Λετονία-Ουγγαρία 0-2
(30΄, 52΄ Πρίσκιν)
Στη Λευκωσία:
Κύπρος-Βουλγαρία 0-3
(45΄πεν., 86΄ Μπερμπάτοφ, 68΄ Γκεοργκίεφ)
Στα Σκόδρα:
Αλβανία-ΠΓΔΜ 0-1
(32΄ Ρίστιτς)
Στο Τακάλι:
Μάλτα-Αυστρία 1-1
(8΄ Αγκιους – 48΄ Ίβανσιτς)
Στην Τιφλίδα:
Γεωργία-Τουρκία 1-0
(75΄ Σιράτζε)
Στο Αλγέρι:
Αλγερία-Λιβύη 2-1
(64΄ Σάφι, 69΄ Μενίρι – 48΄ Τσιμπάνι)
Στο Κάιρο:
Αίγυπτος-Σουηδία 2-0
(43΄ Ζάκι, 88΄ Φατί)
Στο Λουξεμβούργο:
Λουξεμβούργο-Γκάμπια 2-1
(66΄ Γιοακίμ, +90΄ Σαγκραμόλα – 15΄ Ζάργιε)
Στη Λόμε:
Τόγκο-Καμερούν 2-2
(25΄ Αντεκάμπι, 40΄ Αντεμπαγιόρ – 65΄ Μπόγια, 90΄ Νγκομ)
Στο Ντίσελντορφ:
Γερμανία-Ελβετία 3-1
(8΄ Κουράνι, 30΄ Γκόμεζ, 66΄ Φρινγκς – 72΄ Στρέλερ)
Στο Ντομζάλε:
Σλοβενία-Εσθονία 1-0
(33΄πεν. Λάβριτς)
Στη Ριέκα:
Κροατία-Νορβηγία 2-1
(26΄ Πέτριτς, 38΄ Μόντριτς – 86΄ Μόεν)
Στο Μάντσεστερ:
Αγγλία-Ισπανία 0-1
(63΄ Ινιέστα)
Στο Αμστερνταμ:
Ολλανδία-Ρωσία 4-1
(68΄ Μπάμπελ, 71΄ Σνάιντερ, 80΄ Ματάισεν, 89΄πεν. Φαν ντερ Φάαρτ – 76΄ Μπίστροφ)
Στη Χερέθ:
Πολωνία-Σλοβακία 2-2
(48΄πεν. Ζεβλάκοφ, 78΄ Ματούσιακ – 1΄ Γιακούμπκο, 45΄ Σκρτελ)
Στη Ρουέν:
Μπενίν-Σενεγάλη 1-2
(79΄ Ομοτογιόσι – 10΄ Τουρέ, 64΄ Ντιαγέ)
Στις Βρυξέλλες:
Βέλγιο-Τσεχία 0-2
(6΄ Κόλερ, 75΄ Κούλιτς)
Στη Ραμπάτ:
Μαρόκο-Τυνησία 1-1
(29΄ Τσάμαχ – 63΄ Γιομάα)
Στην Ανδόρα Λα Βέγια:
Ανδόρα-Αρμενία 0-0
Στο Σεν Ντενί:
Γαλλία-Αργεντινή 0-1
(15΄ Σαβιόλα)
Και σε χθεσινές αναμετρήσεις:
Στη Ρουέν:
Ακτή Ελεφαντοστού-Γουϊνέα 1-0
(79 Ντρογκμπά)
Στο Μπέλφαστ:
Β. Ιρλανδία-Ουαλία 0-0
Στο Λονδίνο:
Αυστραλία-Δανία 1-3
(84΄ Έμερτον – 4΄, 37΄ Τόμασον, 27΄ Γένσεν)
Στη Λεμεσσό:
Κύπρος-Ουγγαρία 2-1
(18΄ Γιασεμή, 73΄ Οκκάς – 89΄ Πρίσκιν)
Στη Λάρνακα:
Βουλγαρία-Λετονία 2-0
(14΄αυτ. Σούρνινς, 33΄ Γιόβοφ)
Στο Λονδίνο:
Νιγηρία-Γκάνα 1-4
(85΄ Ταϊβο – 61΄ Κίνγκστον, 70΄, 90΄ Μουντάρι, 81΄ Αγκόγκο)
Στο Λονδίνο:
Βραζιλία-Πορτογαλία 0-2
(82΄ Σιμάο, 90΄ Ρ.Καρβάλιο)
Στο Κουρνέβ:
Μάλι-Λιθουανία 3-1
(21΄ Ταμπούρα, 30΄ Μ.Ντιαρά, 43΄ Ντιαλό – 28΄ Γιανκάουσκας)
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Δεν θα καταβάλλεται φόρος κληρονομιάς
- Ουγγαρία: Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Πέτερ Μαγιάρ υπονοεί ότι ο Νετανιάχου θα συλληφθεί εάν πάει στη χώρα
- Κρήτη: Εικονική πραγματικότητα με ορίζοντα το 2030 από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
- Κρήτη: Συναγερμός από την εξαφάνιση 43χρονης από το Ηράκλειο
- Ο Αλκαράθ κινδυνεύει να χάσει το Ρολάν Γκαρός – «Χρειάζεται υπομονή…» (vid)
- Γιορτή σήμερα 21 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο





