
Σε επιφυλακή οι ελληνικές Αρχές μετά τα κρούσματα της γρίπης των πτηνών στην Ευρώπη
Αθήνα: Σε αυστηρή επιφυλακή βρίσκονται οι αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της γρίπης των πτηνών. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής για τη γρίπη των πτηνών, Σπυρίδων Κυριάκης, με αφορμή τα κρούσματα σε Βρετανία και Ουγγαρία.
Αθήνα: Σε αυστηρή επιφυλακή βρίσκονται οι αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της γρίπης των πτηνών. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής για τη γρίπη των πτηνών, Σπυρίδων Κυριάκης, με αφορμή τα κρούσματα σε Βρετανία και Ουγγαρία.
Ο ίδιος υπενθύμισε ότι από το Νοέμβριο τέθηκαν σε εφαρμογή τα μέτρα βιοασφάλειας στη χώρα μας, καθώς επίσης και το πρόγραμμα επιζωοτιολογικής διερεύνησης, με αρνητικά μέχρι τώρα αποτελέσματα.
Ο κ. Κυριάκης είπε ότι την Τρίτη συνεδριάζει στις Βρυξέλλες η μόνιμη Κτηνιατρική Επιτροπή της ΕΕ, όπου θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη νόσο.
Όπως επεσήμανε, είναι πολύ θετική η εμπειρία που αποκτήθηκε στη χώρα μας από την επιτυχή αντιμετώπιση της νόσου την περασμένη χρονιά, αφού δεν εμφανίστηκε κανένα κρούσμα σε άνθρωπο ή εκτροφή, σε αντίθεση μάλιστα με τις γειτονικές και άλλες χώρες της ΕΕ.
health.in.gr
- Κρήτη: Τα «χαμένα» 4 λεπτά και οι φωνές – Τα ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου του Αλέξανδρου Δασκαλάκη
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Πώς αποκαλύφθηκαν τα κυκλώματα – Τα στοιχεία από την επιχείρηση «Θερισμός» του ελληνικού FBI
- Παρί Σεν Ζερμέν: Οι τέσσερις μεταγραφικές προτεραιότητες και τα εναλλακτικά πλάνα της διοίκησης
- Ιράν: Ο Τραμπ προδίδει τη διπλωματία για τρίτη φορά – Τι λέει ο σύμβουλος του Χαμενεΐ
- Ανδρουλάκης: Η Ευρυτανία αξίζει περισσότερα. Αξίζει ανθρώπους, ανάπτυξη, μέλλον – Νέο βίντεο στο TikTok
- Ιστορικό πανελλήνιο ρεκόρ από τον Γιώργο Φρανκς στα 400 μέτρα

