Τα αντισυλληπτικά χάπια αυξάνουν τον κίνδυνο απόκτησης απογόνου με αλλεργία
Νέα Υόρκη: Οι μητέρες που έχουν στο παρελθόν χρησιμοποιήσει αντισυλληπτικά δισκία φαίνεται να έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν παιδιά με ρινικές αλλεργίες, σύμφωνα με φινλανδική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Allergy.
Νέα Υόρκη: Οι μητέρες που έχουν στο παρελθόν χρησιμοποιήσει αντισυλληπτικά δισκία φαίνεται να έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν παιδιά με ρινικές αλλεργίες, σύμφωνα με φινλανδική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Allergy.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου Κουόπιο με επικεφαλής την Δρ Λεα Κεσκι-Νισουλα έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση 618 ασθματικά παιδιά, ηλικίας πέντε ή έξι ετών, και τα συνέκριναν με 564 όμοια αλλά χωρίς άσθμα παιδιά.
Συγκριτικά με τα παιδιά, των οποίων οι μητέρες δεν είχαν κάνει χρήση αντισυλληπτικών δισκίων, οι μητέρες που είχαν ακολουθήσει τη συγκεκριμένη μέθοδο αντισύλληψης εντός του έτους που έμειναν έγκυες είχαν 67% περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν παιδί με αλλεργική ρινίτιδα ή ρινική αλλεργία.
Μάλιστα αυτό ίσχυε ειδικά στις οικογένειες όπου οι γονείς έπασχαν από αλλεργίες και ο συσχετισμός ήταν εντονότερος μεταξύ των αγοριών.
Δεν καταγράφηκε συσχετισμός μεταξύ μητρικής χρήσης αντισυλληπτικών και της συχνότητας του άσθματος ή του εκζέματος στους απογόνους.
health.in.gr
- Η απάντηση του Κλοπ για πιθανή επιστροφή: «Ποτέ μην λες ποτέ»
- Νέα επαγγελματική «σφαλιάρα» για την Νίκολα Πελτζ με φόντο τον πόλεμο των Μπέκαμ – Είναι ενοχλητικό, δεν βλέπεται
- Πώς θα αποζημιωθούν οι πληγέντες από την κακοκαιρία – Η διαδικασία και τα ποσά
- ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη του in για τις «στημένες» ερωτήσεις στην εξεταστική για υποκλοπές – «Πόση ακόμη δυσωδία…»
- Αγροτικά μπλόκα: το ρήγμα θα παραμείνει
- Απίστευτο ξέσπασμα Λεσόρ: «Σταματήστε να λέτε ψέματα, ούτε εγώ δεν ξέρω πότε θα επιστρέψω»

