
Για έξαρση και όχι επιδημία ιώσεων μιλά το υπουργείο Υγείας και συστήνει ψυχραιμία
Για έξαρση των εποχικών ιώσεων και όχι επιδημία μιλά ο υπουργός Υγείας, σχολιάζοντας την αυξημένη προσέλευση πολιτών και γονέων στα νοσοκομεία. Ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και παρέπεμψε στις συμβουλές των γιατρών.
30
Για έξαρση των εποχικών ιώσεων και όχι επιδημία μιλά ο υπουργός Υγείας, σχολιάζοντας την αυξημένη προσέλευση πολιτών και γονέων στα νοσοκομεία. Ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και παρέπεμψε στις συμβουλές των γιατρών.
Οι γιατροί συμβουλεύουν να χρησιμοποιούνται μόνο αντιπυρετικά και όχι αντιβιοτικά, να καταναλώνονται ήπια γεύματα πλούσια σε βιταμίνες και με τα πρώτα συμπτώματα της ίωσης να αποφεύγουμε κάθε δραστηριότητα και να παραμένουμε στο σπίτι.
Τόσο το Κέντρο Επιδημιολογικής Παρακολούθησης όσο και το υπουργείο Υγείας εφιστούν την προσοχή στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά με χρόνιες παθήσεις.
Τα χαρακτηριστικά της ίωσης είναι υψηλός πυρετός για τουλάχιστον πέντε ημέρες, έντονη κεφαλαλγία, βήχας και σε ορισμένες περιπτώσεις εμετός και διάρροια.
Πάντως, με εντολή του υπουργού Υγείας περισσότερες αίθουσες στα εξωτερικά ιατρεία των μεγάλων νοσοκομείων τα οποία θα ενισχυθούν με περισσότερους γιατρούς τις ημέρες αυτές.
Όσον αφορά το νοσοκομείο Παίδων, την Κυριακή προσήλθαν 1.000 άτομα στα εξωτερικά ιατρεία και διαγνώστηκαν 600 παιδιά με ίωση από τα οποία 65 παρέμειναν για νοσηλεία.
Τη Δευτέρα ο αριθμός των προσελεύσεων έπεσε, καθώς 600 παιδιά εξετάστηκαν στα εξωτερικά ιατρεία από τα οποία περίπου τα μισά είχαν ίωση και 67 παρέμειναν στο νοσοκομείο για παρακολούθηση.
Οι γιατροί αποδίδουν την ποικιλόμορφη αυτή ίωση στις κλιματολογικές αλλαγές που ευνοούν την εμφάνιση και τη μετάδοση των ιών, καθώς οι θερμοκρασίες είναι υψηλές για την εποχή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Νεκρός 23χρονος μοτοσικλετιστής έπειτα από σφοδρή σύγκρουση με αυτοκίνητο
- Νέα εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Πουλακίδας (vid)
- Καισαρική: Το 67% των παιδιών στην Ελλάδα γεννιούνται με την συγκεκριμένη μέθοδο
- Επτά νεκροί και 24 τραυματίες στη Ρωσία μετά από επίθεση ουκρανικών drones
- Ρέκβιεμ για ένα κόμμα που έχει κλείσει τον κύκλο του – αυγή για μια νέα ελπίδα για την κοινωνία
- Ρόδρι: «Ο Μέσι είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών»
