
Επίθεση κατά προσκυνητών στο Ιράκ με 11 νεκρούς
Ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον δύο λεωφορείων στα οποία επέβαιναν Ιρακινοί προσκυνητές που επέστρεφαν στην σιιτική πόλη Κερμπάλα από τη Μέκκα, σκοτώνοντας έντεκα και τραυματίζοντας δεκατέσσερις.
37
Ένοπλοι άνοιξαν την Τετάρτη πυρ εναντίον δύο λεωφορείων στα οποία επέβαιναν Ιρακινοί προσκυνητές που επέστρεφαν στην σιιτική πόλη Κερμπάλα από τη Μέκκα, σκοτώνοντας έντεκα και τραυματίζοντας δεκατέσσερις, σύμφωνα με αξιωματούχους.
Ο κυβερνήτης της σιιτικής επαρχίας Κερμπάλα, Ακίλ αλ-Χαζάλι, απέδωσε την επίθεση που έγινε στην περιοχή Νουκαϊμπ της σουνιτικής επαρχίας Αμπάρ, στις «εσφαλμένες» πληροφορίες που κυκλοφόρησαν μία ημέρα νωρίτερα από ηγέτες της σουνιτικής κοινότητας, ότι σουνίτες προσκυνητές που επέστρεφαν στο Ιράκ έπεσαν θύματα απαγωγής στην έρημο.
Πηγές του ιρακινού υπουργείου Εσωτερικών ανέφεραν ότι τα θύματα κατάγονται από τη σιιτική πόλη Χίλα, κοντά στην Κερμπάλα. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες νοσηλεύεται τραυματισμένο και ένα ακόμη άτομο, ανεβάζοντας τον αριθμό των τραυματιών στους δεκαπέντε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Συμπαράσταση σε τρομοκράτες
- Καναδάς: Πάνω από 200 πυρκαγιές παραμένουν εκτός ελέγχου
- ΗΠΑ: Το μαρούλι μιας αλυσίδας φαστ φουντ υπεύθυνο για την επιδημία διάρροιας
- Δύο πετρελαιοφόρα φέρονται να χτύπησαν σε νάρκες στη νότια διαδρομή του Ορμούζ – Διαψεύδει η CENTCOM
- Κόλπος του Αντεν: Σομαλοί πειρατές φέρονται να έχουν καταλάβει δεξαμενόπλοιο
- Ιταλία: Στη φυλακή ο κοσμηματοπώλης που δολοφόνησε τους ληστές του – Ζητά να του απονεμηθεί χάρη

