Στη Βουλή η επίμαχη τροπολογία για την πώληση του ΟΤΕ
Η επίμαχη τροπολογία, για τη μείωση του ποσοστού του Δημοσίου στον ΟΤΕ κάτω από το 33% και την εκχώρηση του μάνατζμεντ σε ιδιώτες, αναμένεται να υπερψηφιστεί την Πέμπτη στη Βουλή. Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση. Ρίχνουν τους τόνους Αλογοσκούφης-Σουφλιάς.
27
Ηεπίμαχη τροπολογία, για τη μείωση του ποσοστού του Δημοσίου στον ΟΤΕ κάτω από το 33% και την εκχώρηση του μάνατζμεντ σε ιδιώτες, αναμένεται να υπερψηφιστείτην Πέμπτη στη Βουλή.
Εκτός από τις εσωκομματικές διαφωνίες στη ΝΔ που έχουν προκύψει μεταξύ του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργου Σουφλιά, και του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Αλογοσκούφη, σχετικά με το θέμα του μάνατζμεντ, και παρά την επιμονή της αντιπολίτευσης για διευκρινίσεις, συγκεκριμένη απάντηση δεν έχει δοθεί ακόμη από την κυβέρνηση σχετικά με το ποιος θα ελέγχει την διοίκηση του Οργανισμού.
Οι δύο υπουργοί προχώρησαν την Τετάρτη σε φραστικές αναδιπλώσεις, προκειμένου να μην κυριαρχήσει στην κοινή γνώμη η εικόνα μίας κυβέρνησης στην οποία βασικά στελέχη διαφωνούν με το περιεχόμενο μίας «κορυφαίας μεταρρύθμισης», όπως είναι η αποκρατικοποίηση της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας.
Έτσι, ο κ. Αλογοσκούφης έκανε λόγο για «στρατηγικό εταίρο που θα συμμετέχει και στο μάνατζμεντ», ενώ ο κ. Σουφλιάς σε ανακοίνωση του ανέφερε ότι οι διευκρινίσεις που ζητούσε δόθηκαν από τον κ. Ρουσόπουλο.
Η αντιπολίτευση τονίζει ότι η κυβέρνηση θα παραχωρήσει και το μάνατζμεντ σε ιδιώτη, καθώς, όπως αναφέρουν βουλευτές, δεν υπάρχει ιδιώτης που θα δεχθεί να βάλει τα χρήματα του χωρίς να ασκεί διοίκηση.
Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε αργά την Τετάρτη αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία. Με αυτή την τακτική θα επιχειρήσει να μεταθέσει τη συζήτηση ακόμα και μετά τις εορτές, ώστε το ζήτημα του ΟΤΕ να εξεταστεί χωριστά από το φορολογικό νομοσχέδιο (στο οποίο έχει προστεθεί η τροπολογία).
Σήμερα, Πέμπτη, θα υπάρξει παρέμβαση του Γ.Παπανδρέου στη Βουλή, ενώ δεν αποκλείεται και η αποχώρηση του κόμματος από την συζήτηση και την ψηφοφορία εφόσον η κυβέρνηση εμμείνει να ψηφιστεί η τροπολογία.
Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν και την Πέμπτη απεργία (συνεχόμενη από την περασμένη Τρίτη) και στις 12:00 θα συγκεντρωθούν στην Πλατεία Κολοκοτρώνη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη: Ανέχεται ο Μητσοτάκης ένα μέλος της κυβέρνησής του να έχει εξαπατήσει το δημόσιο;
- Καρκίνος θυρεοειδούς – από τι εξαρτάται η εξέλιξή του;
- Η ήττα του Ορμπανισμού δείχνει το μέλλον του Μητσοτακισμού
- Ασφάλεια και Αποτελεσματικότητα στην Αφαίρεση Όγκων Εγκεφάλου: Οι Σύγχρονες Τεχνικές που Αλλάζουν τα Δεδομένα
- Από τους ρομποτικούς βραχίονες του McQueen στον πύραυλο της Chanel: Η πασαρέλα, η τέχνη, η αποθέωση
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (14/4): Δράση με σπουδαία ματς στο Champions League
- Φορολογικές δηλώσεις: Στις 16 Απριλίου η υποβολή των προσυμπληρωμένων
- Ουκρανική επίθεση στη Ρωσία με drones – Μία νεκρή, πέντε τραυματίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442