66

Η Μπαρτσελόνα έδειξε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας και κατάφερε, έστω και την ύστατη ώρα, να πάρει το εισιτήριο για τους «16» του Champions League. Οι πρωταθλητές Ευρώπης, για την 6η ημέρα του 1ου ομίλου, επικράτησαν 2-0 στο «Καμπ Νου» της Βέρντερ Βρέμης και προκρίθηκαν, στέλνοντας τους Γερμανούς να συνεχίσουν στο Κύπελλο UEFA.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΒΕΡΝΤΕΡ 2-0

Οι «μπλαουγκράνα», που χρειάζονταν μόνο νίκη, μπήκαν πολύ αποφασισμένοι και ουσιαστικά «καθάρισαν» το ματς στο πρώτο 20λεπτο, όταν σκόραραν δύο φορές: στο 13 με φάουλ του Ροναλντίνιο και στο 18 με κοντινό πλασέ του Γκούντγιονσεν μετά από σέντρα του Ζιουλί.

Ο Ισλανδός είχε και δοκάρι στο 35, ενώ στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι βελτιώθηκαν και δημιούργησαν ευκαιρίες (κορυφαία το δοκάρι του Γένσεν στο 61), χωρίς όμως να κατορθώσουν να ανατρέψουν την κατάσταση.

Σκόρερ: 13 Ροναλντίνιο, 18 Γκουντγιόνσεν

Διαιτητής: Μάσιμο Μπουσάκα (Ελβετία)

Κίτρινες: Πουγιόλ, Μότα – Βόμε, Φρινγκς, Ντιέγκο

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντές, Τζαμπρότα, Πουγιόλ, Μάρκες, Φαν Μπρόνκχορστ, Ινιέστα (73 Τσάβι), Μότα (62 Τιράμ), Ντέκο, Ζιουλί (85 Εθκέρο), Γκούντγιονσεν, Ροναλντίνιο

ΒΕΡΝΤΕΡ: Βίσε, Φριτζ, Μερτεσάκερ, Νάλντο, Βόμε (80 Χουντ), Γένσεν, Φρινγκς, Ντιέγκο, Μπορόφσκι, Κλόζε, Αλμέιδα (71 Κλάζνιτς)

ΤΣΕΛΣΙ – ΛΕΦΣΚΙ ΣΟΦΙΑΣ 2-0

Την πρώτη θέση του ομίλου πήρε η Τσέλσι, που χωρίς να πιεστεί νίκησε 2-0 τη Λέφσκι Σόφιας στο «Στάμφορντ Μπριτζ», χάρη σε γκολ του Σεφτσένκο στο 27 και του Ράιτ-Φίλιπς στο 83.

Η παρθενική παρουσία βουλγαρικής ομάδας στους ομίλους ολοκληρώθηκε με έξι ήττες σε ισάριθμα ματς.

Σκόρερ: 27 Σεφτσένκο, 83 Ράιτ Φίλιπς

Διαιτητής: Αλεν Χάμερ (Λουξεμβούργο)

ΤΣΕΛΣΙ: Χιλάριο, Φερέιρα (58 Ντιαρά), Μπουλαρούζ, Καρβάλιο, Μπριτζ, Λάμπαρντ, Εσιέν, Μπάλακ, Σεφτσένκο (69 Καλού), Ντρογκμπά, Ρόμπεν (69 Ράιτ Φίλιπς)

ΛΕΦΣΚΙ ΣΟΦΙΑΣ: Μίτρεφ, Μιλάνοφ, Τοπουζάκοφ, Τόμασιτς, Σ.Ανγκέλοφ, Ντιμιτροφ (59 Μπαλτάνοφ), Μποριμίροφ, Μπάρντον, Ερομοϊγκμπε, Γιόβοφ (70 Κοπριβάροφ), Ντομοβτσίσκι (75 Τζ.Ιβάνοφ)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ