
Σύντομη συνομιλία Καραμανλή – Ερντογάν λίγο πριν το δείπνο των «26» του ΝΑΤΟ
Χειραψία και συνομιλία με τον Τούρκο πρωθυπουργό είχε ο Κ. Καραμανλής στον προθάλαμο της όπερας της Λετονίας, όπου οι ηγέτες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ παρακολούθησαν συναυλία. Ακολούθησε το επίσημο δείπνο, ενώ οι συνομιλίες ξεκινούν την Τετάρτη.
30
Χειραψία και συνομιλία με τον Τούρκο πρωθυπουργό είχε ο Κ. Καραμανλής στον προθάλαμο της όπερας της Λετονίας, όπου οι ηγέτες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ παρακολούθησαν συναυλία. Ακολούθησε το επίσημο δείπνο, ενώ οι συνομιλίες ξεκινούν την Τετάρτη.
Βασικό θέμα της Συνόδου θα είναι η κατάσταση στο Αφγανιστάν, καθώς το ΝΑΤΟ πιέζει πολλές χώρες να αυξήσουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις, αλλά και να εκτελούν αποστολές εκτός των γεωγραφικών ορίων στα οποία βρίσκονται.
Η Ελλάδα μαζί με ακόμη οκτώ χώρες έχουν ζητήσει να ληφθεί απόφαση από τη σύνοδο ώστε να ενταχθούν η Σερβία και η Βοσνία Ερζεγοβίνη στον «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη» που είναι ο προθάλαμος για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.
Το απόγευμα, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκε με τον Γάλλο ομόλογό της και συζήτησαν κυρίως για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.
Ο Κώστας Καραμανλής θα συναντηθεί την Τετάρτη με τον Γάλλο πρόεδρο Ζακ Σιράκ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Καμερούν: Ο Πάπας Λέων καταγγέλλει έναν κόσμο που «ρημάζεται από τυράννους»
- Περιβαλλοντικές οργανώσεις κατά ΥΠΕΝ για την πολεοδόμηση σε περιοχές Natura
- «Στη λίστα για τον πάγκο του Άρη ο Λάκοβιτς» (pic)
- Η γη της ελιάς: Μια απόφαση που προκαλεί αντιδράσεις
- Η Μάρω Κοντού στην Επίδαυρο: Μια αναδρομή σε μια σπουδαία πορεία και μια συγκινητική συνάντηση με το παρελθόν
- Ουγγαρία: Από γραφείο κοντά στο Κοινοβούλιο θα κυβερνήσει ο Μαγιάρ, μακριά από το «Παλάτι» του Όρμπαν