26

Εντός έδρας αγωνίζονται την Τρίτη ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του ULEB Cup. Για τον Α΄ όμιλο η Ενωση φιλοξενεί τη λιθουανική Λιέτουβος Ρίτας στις 21:00 στο ΟΑΚΑ, ενώ για τον Δ΄ όμιλο ο «Δικέφαλος του Βορρά» υποδέχεται τη ρωσική Ούνιξ Καζάν στις 20:15.

Η διοργάνωση του ULEB Cup έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα για την Ενωση, όπως έχει τονίσει επανειλημμένως ο τεχνικός της ΑΕΚ Βαγγέλης Αλεξανδρής. Με μία νίκη σε τέσσερις αγωνιστικές, οι παίκτες του Αλεξανδρή δεν έχουν περιθώριο ήττας αύριο απέναντι στην πρωτοπόρο του Α΄ ομίλου αν θέλουν να μην απωλέσουν νωρίς τις ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η αγωνιστική επιστροφή του Χρήστου Ταπούτου είναι γεγονός ήδη από το περασμένο Σάββατο, όταν η ΑΕΚ επιβλήθηκε άνετα της Ολυμπιάδας Πατρών στο ΟΑΚΑ. Ο Αλεξανδρής δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών.

Στον αντίποδα, ο Σμάγκο Σαγκαντίν είναι ο νέος τεχνικός της Λιέτουβος, ο οποίος αντικατέστησε τον Σαρόν Ντρούκερ. Ηδη από την προηγούμενη εβδομάδα, στο ντεμπούτο του Σαγκαντίν, ενσωματώθηκε ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Εουρέλιους Ζουκάουσκας, ο οποίος έχασε το μεγαλύτερο μέρος της περυσινής σεζόν μετά τον τραυματισμό του στον ώμο και την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε άμεσα.

Η αποστολή των Λιθουανών αφίχθη στην Αθήνα στις 15:30 σήμερα. Η τελευταία προπόνηση για την ΑΕΚ έχει οριστεί σήμερα στις 19:00, ενώ οι παίκτες της Λιέτουβος θα πατήσουν το παρκέ του ΟΑΚΑ στις 21:00.

Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα υποδέχεται την Ούνιξ Καζάν ο ΠΑΟΚ που απέναντι στον Μακεδονικό έκανε μια δυνατή προπόνηση στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών στο μπάσκετ. Ο «δικέφαλος του βορρά» μετρά 2 νίκες και 2 ήττες και με θετικό αποτέλεσμα θα ισοφαρίσει την αντίπαλό του που έχει ρεκόρ νικών-ηττών μέχρι στιγμής 3-1.

Οι παίκτες του Κώστα Πιλαφίδη προέρχονται από δύο διαδοχικές νίκες, ενώ η Ούνιξ προέρχεται από εντός έδρας νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης στην παράταση, αγώνας στον οποίο ο Σαούλιους Στομπέργκας αναδείχτηκε MVP της 4ης αγωνιστικής. Ο ΠΑΟΚ δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ