89

Το ενδιαφέρον της Μπλάκμπερν για τον Γιάννη Οκκά φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά και να γίνεται πλέον πιο έντονο και πιο επίσημο. Ο Κύπριος επιθετικός του Ολυμπιακού φέρεται να έχει συγκεντρώσει πάνω του το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων, με πιο έντονο αυτό της Μπλάκμπερν και της Ρασίνγκ Σανταντέρ.

Ο Γιάννης Οκκάς έχει στα χέρια του πρόσκληση της Μπλάκμπερν, έτσι ώστε στο διάστημα 18-23 Δεκεμβρίου να μεταβεί στην Αγγλία, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να πάρει μέρος σε μερικές δοκιμαστικές προπονήσεις της αγγλικής ομάδας.

Φαξ φέρεται να έχει φτάσει και στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται.

Ο τεχνικός της Μπλάκμπερν, Μαρκ Χιούζ, φέρεται να έχει παρακολουθήσει 6 φορές τον επιθετικό του Ολυμπιακού από το καλοκαίρι και μετά, όταν και ο Οκκάς του είχε κάνει καλή εντύπωση με την απόδοσή που είχε στο φιλικό που είχαν δώσει οι «ερυθρόλευκοι» με την αγγλική ομάδα.

Οι Αγγλοι θέλουν να εντάξουν στο δυναμικό τους τον Οκκά από τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και όχι από το καλοκαίρι, οπότε και λήγει το συμβόλαιό του.

Έτσι, δεν αποκλείεται, εφόσον ισχύει η πληροφορία ότι έχει φτάσει φαξ και στον Ολυμπιακό, ο διεθνής Κύπριος επιθετικός να πάρει άδεια από τους «ερυθρόλευκους» και να πάει στην Αγγλία.

Αλλωστε, το συμβόλαιό του τελειώνει σε μερικούς μήνες και σε μια καλή πρόταση ο Ολυμπιακός δεν θα έλεγε όχι. Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με το περιβάλλον του παίκτη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και από έναν ισπανικό σύλλογο, την Ρασίνγκ Σανταντέρ, αφού ο προπονητής των Ισπανών, Μιγκέλ Ανχελ Πόρτουγκαλ, φέρεται να έχει παρακολουθήσει τον Οκκά και να έχει σχηματίσει καλή εικόνα.Οπως και έχει, τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο έχει ο Ολυμπιακός, αφού ο Οκκάς έχει συμβόλαιο με την ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2007.

Ωστόσο, ο παίκτης μπορεί να συμφωνήσει με όποια ομάδα θέλει από τον Ιανουάριο και μετά…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr