
Αποδέχθηκε το Σουδάν την ανάπτυξη δύναμης του ΟΗΕ στο Νταρφούρ
Το Σουδάν αποδέχθηκε κατ αρχήν την πρόταση για ανάπτυξη δύναμης του ΟΗΕ και της Αφρικανικής Ένωσης στο Νταρφούρ, όπως ανακοίνωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν. Η δύναμη θα αποτελείται κυρίως από Αφρικανούς και απομένει να συμφωνηθεί ο αριθμός των στρατιωτών.
53
Το Σουδάν αποδέχθηκε κατ αρχήν την πρόταση για ανάπτυξη δύναμης του ΟΗΕ και της Αφρικανικής Ένωσης στο Νταρφούρ, όπως ανακοίνωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν. Η δύναμη θα αποτελείται κυρίως από Αφρικανούς και απομένει να συμφωνηθεί ο αριθμός των στρατιωτών.
«Συμφωνήθηκε κατ αρχήν ότι, εν αναμονή της απόφασης για το μέγεθος της δύναμης, μπορούμε να προχωρήσουμε» δήλωσε ο Κόφι Ανάν.
«Οι στρατιώτες θα πρέπει να προέρχονται από την Αφρική κατά το μέγιστο δυνατό και ο ΟΗΕ θα πρέπει να παρέχει τη διοίκηση και τη δομή ελέγχου της δύναμης» σημείωσε.
Όλες οι πλευρές στις συνομιλίες για το Νταρφούρ που έγιναν στα γραφεία της Αφρικανικής Ένωσης στην Αντίς Αμπέμπα δήλωσαν ότι σημειώθηκε σημαντική πρόοδος, αλλά ότι υπάρχουν ακόμη σημαντικά θέματα που πρέπει να διευκρινιστούν.
«Ο ΟΗΕ λέει 17.000 (στρατιώτες), ο αριθμός αυτός είναι πολύ υψηλός. Εμείς σκεφτόμαστε 11.000 ως 12.000», δήλωσε ο πρεσβευτής του Σουδάν στον ΟΗΕ Αμπνταλμαχμούντ Αμπνταλχαλίμ Μοχάμαντ.
Διπλωμάτες δήλωσαν ότι το Σουδάν ανησυχεί επίσης όσον αφορά το ποιος θα διοικεί τη δύναμη και ότι οι Σουδανοί αξιωματούχοι επιστρέφουν στο Χαρτούμ για διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Μαγιόρκα: Μεγάλες διαδηλώσεις κατά του υπερτουρισμού οδήγησαν σε άγρια επεισόδια με την αστυνομία
- Τσουχτερά πρόστιμα για υπερβολική ταχύτητα – Φτάνουν τα 2.000 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος για ένα χρόνο
- Γιατί υποχωρούν οι πολιτικές «Ποικιλομορφίας-Ισοτιμίας-Συμπερίληψης» στις εταιρείες των ΗΠΑ;
- Δήμος Αθηναίων: 20 νέα μικρά απορριμματοφόρα
- Μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Δύο ταχύτητες στην ελληνική οικονομία
- Νέο Δημοτικό Κυνοκομείο Δήμου Τρικκαίων
