71

Την καταγγελία ότι το Βέλγιο προσπάθησε να τον δωροδοκήσει με 10.000 ευρώ έκανε ο βετεράνος Πολωνός αμυντικός Γιάσεκ Μπακ αμέσως μετά τον αγώνα της Τετάρτης μεταξύ των δύο ομάδων για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2008.

Ο Μπακ δήλωσε στην εφημερίδα «Ντζιένικ» ότι μία ημέρα πριν από το ματς δέχθηκε ένα τηλεφώνημα, με το οποίο του προσφέρθηκαν τα χρήματα «για να κάνει ένα φάουλ».

«Οι Βέλγοι προσπάθησαν να αγοράσουν το ματς» είπε ο Μπακ, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ άφησε αδιευκρίνιστο το ποιος έκανε το τηλεφώνημα.

Από την πλευρά του, ο κορυφαίος Πολωνός τερματοφύλακας Γιαν Τομασέφσκι χαρακτήρισε απίστευτη την καταγγελία, εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο Μπακ «έχει αποδείξεις να στηρίξει όσα λέει».

Η Πολωνία κέρδισε το ματς 1-0 με γκολ του Ράντοσλαβ Μάτουσιακ και ανέβηκε στην τρίτη θέση του πρώτου ομίλου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό