
Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες σε συμπλοκές στο Μπαγκλαντές
Ένας πολίτης σκοτώθηκε και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν το πρωί της Δευτέρας στο Μπαγκλαντές, στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών, που αξιώνουν μεταρρύθμιση του εκλογικού συστήματος, και της αστυνομίας.
43
Ένας πολίτης σκοτώθηκε και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν το πρωί της Δευτέρας στο Μπαγκλαντές, στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών, που αξιώνουν μεταρρύθμιση του εκλογικού συστήματος, και της αστυνομίας.
Σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ένας άνδρας έχασε τη ζωή του όταν τον χτύπησε αυτοκίνητο της αστυνομίας.
Δεκάδες πολίτες είχαν συγκεντρωθεί σε κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας Ντάκα, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων και της απεργίας διαρκείας που έχει κηρυχθεί στο Μπαγκλαντές, με κεντρικό αίτημα την παραίτηση των μελών της Εκλογικής Επιτροπής.
Ειδικότερα, ζητείται η παραίτηση του προέδρου της Επιτροπής Μ.Α.Αζίζ και των τριών μελών της, καθώς κατηγορούνται ότι μεροληπτούν υπέρ του πολιτικού συνασπισμού της πρωθυπουργού Χαλέντα Ζία.
Ο Αζίζ, ωστόσο, αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί.
Επικεφαλής των κινητοποιήσεων είναι ο Συνασπισμός Αουάμι, το κυριότερο κόμμα της αντιπολίτευσης, που υποστηρίζει ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση απέτυχε να εξασφαλίσει το αδιάβλητο των εκλογών, που θα πραγματοποιηθούν τον Ιανουάριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Πώς οι πατάτες άλλαξαν το DNA των Ίνκας και των απογόνων τους
- Ρεκόρ γυναικοκτονιών στην Τουρκία: 133 σε 4 μήνες – Τα περισσότερα θύματα δολοφονήθηκαν μέσα στο σπίτι τους
- Τιμωρία μιας αγωνιστικής στον Παναθηναϊκό – Χωρίς κόσμο κόντρα στον ΠΑΟΚ
- Το 70% των επιβατών κρουαζιέρας διανυκτερεύει σε πόλεις – λιμάνια πριν ή μετά το ταξίδι
- Η διορία για Αντετοκούνμπο και Μπακς: «Μέχρι τότε θα αποφασίσουμε αν θα μείνει ή όχι…»
- Γιώργος Μαζωνάκης: Επισκέφθηκε το Άγιο Όρος – Το μήνυμα από την κουζίνα της Μονής
