
Στον Παναμά η θέση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ συμφώνησαν Βενεζουέλα, Γουατεμάλα
Η Γουατεμάλα και η Βενεζουέλα συμφώνησαν να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους για μία θέση μεταξύ των μη μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, προς όφελος του Παναμά, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη.
53
Η Γουατεμάλα και η Βενεζουέλα συμφώνησαν να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους για μία θέσης μεταξύ των μη μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, προς όφελος του Παναμά.
«Συμφώνησαν ότι ο Παναμάς θα είναι η χώρα που θα τις αντικαταστήσει ως υποψήφια για το Συμβούλιο Ασφαλείας», δήλωσε ο πρεσβευτής του Ισημερινού Ντιέγκο Κορδόβες, που ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Γουατεμάλας και της Βενεζουέλας, όπου επετεύχθη ο συμβιβασμός.
Η Γουατεμάλα είχε προβάδισμα της Βενεζουέλας στις ψηφοφορίες που πραγματοποιήθηκαν, ωστόσο σε καμία ψηφοφορία δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τα απαραίτητα δύο τρίτα των ψήφων των κρατών – μελών του ΟΗΕ.
Η υποψηφιότητα του Παναμά πρέπει να διασφαλίσει τώρα την υποστήριξη των 35 λατινοαμερικανικών κρατών, αλλά και της πλειοψηφίας των μελών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Κεφαλονιά: Προφυλακιστέοι και οι τρεις κατηγορούμενοι για τον θάνατο της 19χρονης
- «Αχ και να ήξερε ο Πούτιν τι τραβάει ο απλός κόσμος» – Influencers στη Ρωσία «ασκούν κριτική» στην κυβέρνηση
- Παναθηναϊκός – Αναντολού Εφές 97-62: Μια καλή… προπόνηση πριν τα play-in για τους «πράσινους»
- Σερ: Ζητά εσπευσμένα την κηδεμονία του γιου της για να τον σώσει – «Τα εκατομμύρια θα τον καταστρέψουν»
- Κεφαλονιά: Ευθύνες ο ένας στον άλλον και όλοι στην Μυρτώ ρίχνουν οι κατηγορούμενοι – Πώς περιγράφουν τις κρίσιμες στιγμές
- Αυτή είναι η πρώτη εξάδα της κανονικής διάρκειας της Euroleague

