66

Να κλειδώσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League με νίκη επί του Ολυμπιακού θέλει ο προπονητής της Ρόμα, Λουτσιάνο Σπαλέτι.

«Είναι ένα παιχνίδι που μας δίνει αυτήν την ευκαιρία και δεν πρέπει να τη χάσουμε» λέει χαρακτηριστικά ο τεχνικός των «τζαλορόσι» για την αναμέτρηση της Τρίτης.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε την Δευτέρα ο Σπαλέτι είπε μεταξύ άλλων:

«Μπορούμε να κλειδώσουμε την υπόθεση πρόκριση, καθώς είναι ένα παιχνίδι που μας δίνει αυτή την ευκαιρία και δεν πρέπει να τη χάσουμε.

» Με μια νίκη παίρνουμε σαφές προβάδισμα, όμως από την άλλη πλευρά είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, γιατί ο Ολυμπιακός δεν έχει να χάσει τίποτα. Γνωρίζω ότι παραμένει επικεφαλής στο ελληνικό πρωτάθλημα και έμαθα ότι ο Ριβάλντο επέστρεψε στα γκολ».

Για το αν μετά τη νίκη επί της Ουντινέζε, η Ρόμα βγήκε από την κρίση:

«Υπήρχε πράγματι μια κρίση σε επίπεδο πρωταθλήματος, ωστόσο σε ένα παιχνίδι με ένα δύσκολο αντίπαλο και σε ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό καταφέραμε να πετύχουμε τη νίκη, οπότε ναι, πιστεύω ότι βγήκαμε από την κρίση».

Ο Σπαλέτι θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή για τη χρησιμοποίηση του Περότα, τόνισε ότι ο Ντονέτο αποδίδει καλύτερα ως αμυντικός, ενώ σχετικά με τον αποκλεισμό του Μαντσίνι σχολίασε:

«Αυτό έγινε μετά από μια συνομιλία που είχα με τον γιατρό. Αποφασίσαμε ότι είναι καλύτερα να μην ρισκάρουμε. Δεν τίθεται θέμα τραυματισμού, αλλά ακόμα βρίσκεται σε φάση αποθεραπείας».

Αναφερόμενος στην απουσία των Γεωργάτου και Καστίγιο είπε:

«Ο Ολυμπιακός μπορεί να δυσκολέψει οποιονδήποτε και έχει τη δυνατότητα να μας δυσκολέψει, ανεξάρτητα από τις συγκεκριμένες απουσίες. Είναι ομάδα με αξία, πρώτη στο ελληνικό πρωτάθλημα και στην Αθήνα μας έπαιξε σαν ίσος προς ίσο».

Τέλος, για το αν θα παρατάξει την ομάδα του με δύο επιθετικούς, απάντησε: «Το θέμα δεν είναι ο ένας ή δύο επιθετικοί, αλλά να σκοράρει η ομάδα και να αποδίδει το σύστημα. Τα πρόσωπα μπορούν να αλλάζουν».

Εκ μέρους των ποδοσφαιριστών της Ρόμα, μίλησε ο Ματέο Φεράρι, ο οποίος πέτυχε το νικητήριο γκολ επί της Ουντινέζε.

«Το ότι σκόραρα με την Ουντινέζε ήταν αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς. Όσο για την πιθανή κλήση μου στην εθνική, κάθε παίκτης χαίρεται αν κληθεί στην ομάδα της χώρας του» είπε μεταξύ άλλων.

Για τον προσωπικό του αντίπαλο στον αυριανό παιχνίδι, Μιχάλη Κωνσταντίνου τόνισε:

«Είναι πολύ δυνατός στο ψηλό παιχνίδι και με δυσκόλεψε στο πρώτο ματς, ενώ δεν ξεχνώ και το δοκάρι που είχε».

Πιστοί στα γούρια οι «Ρωμαίοι»

Υστερα από το «πείραμα» της μη απόσυρσης της ομάδας παραμονές κρίσιμων αγώνων, μέτρο το οποίο δεν απέδωσε τα αναμενόμενα για τη Ρόμα, οι «τζαλορόσι» επιστρέφουν στα… πατροπαράδοτα.

Έτσι, ο Λουτσιάνο Σπαλέτι και οι ποδοσφαιριστές του θα διανυκτερεύσουν την Δευτέρα στο αθλητικό κέντρο της ομάδας, στην Τριγκόρια.

«Η απόφαση είναι δική μου» εξήγησε ο Ιταλός τεχνικός και συμπλήρωσε: «Αυτό αποφασίστηκε ύστερα από συζήτηση που είχα με τους ποδοσφαιριστές».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ