Παρατείνεται η αναμονή για τις αποζημιώσεις στους συγγενείς των θυμάτων της Ρικομέξ
Νέα εμπλοκή στην καταβολή των αποζημιώσεων στους συγγενείς των θυμάτων του εργοστασίου της Ρικομέξ, που κατέρρευσε στο σεισμό του 1999, προκαλεί η προσφυγή της Εθνικής Τράπεζας στον Άρειο Πάγο.
Εμπλοκή στην καταβολή των αποζημιώσεων στους συγγενείς των θυμάτων του εργοστασίου της Ρικομέξ προκαλεί η προσφυγή της Εθνικής Τράπεζας στον Άρειο Πάγο.
Σύμφωνα με τα Νέα, παρά το γεγονός ότι το Εφετείο Αθηνών επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση με την οποία είχε κριθεί ότι οι συγγενείς των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους με την κατάρρευση του εργοστασίου της Ρικομέξ, στον σεισμό του 1999, έχουν προτεραιότητα στις αποζημιώσεις από πλειστηριασμούς των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας η οποία πτώχευσε το 2004, οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν εισπράξει κανένα ποσό.
Αυτό συμβαίνει γιατί, όπως δηλώνουν οι δικηγόροι των συγγενών ορισμένων θυμάτων, «η συμβολαιογράφος του πλειστηριασμού είχε κατατάξει προνομιακά το Δημόσιο, το ΙΚΑ, δύο τράπεζες και μία παθούσα που έσπευσε να γράψει υποθήκη στα ακίνητα για να προηγηθεί των υπόλοιπων δικαιούχων στην κατάταξη».
Πρέπει να σημειωθεί ότι στις 22 Σεπτεμβρίου 2004 εκπλειστηριάστηκαν δύο ακίνητα της Ρικομέξ, αποφέροντας εκπλειστηρίασμα ύψους 3.521.230 ευρώ.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ