Όσοι δεν μπορούν, ας παίξουν σκάκι, το μήνυμα του Σόλιντ στους παίκτες του Ολυμπιακού
Σε οριακό σημείο βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Δεν είναι τόσο οι ήττες από Ρόμα και Ατρόμητο αλλά οι άσχημες εμφανίσεις που οδήγησαν σε αυτές, που βάρυναν το κλίμα στου Ρέντη. «Όσοι δεν μπορείτε να παίξετε ας... το γυρίσετε στο σκάκι» ήταν το μήνυμα του Σόλιντ στους παίκτες. Σε αναμονή της προεδρικής παρέμβασης βρίσκονται οι «ερυθρόλευκοι».
Δεν είναι τόσο οι ήττες από Ρόμα και Ατρόμητο σε Champions League και Σούπερ Λίγκα, αντίστοιχα, αλλά οι άσχημες εμφανίσεις που οδήγησαν σε αυτές, που βάρυναν το κλίμα στου Ρέντη, με αποκορύφωμα την κυριακάτικη… επίσκεψη οπαδών και τις αποδοκομασίες προς παίκτες και προπονητή.
Ο Τροντ Σόλιντ, από την πλευρά του, προσπαθεί να συμμαζέψει τα… ασυμμάζευτα, αλλά και να επιβάλει την τάξη στα αποδυτήρια.
«Όσοι δεν μπορείτε να παίξετε ας… το γυρίσετε στο σκάκι» είπε χαρακτηριστικά ο Νορβηγός στην ομιλία του προς τους παίκτες στην προπόνηση της Δευτέρας.
Και μετά, για να… χρυσώσει το χάπι συμπλήρωσε με ενωτικό πνεύμα:
«Πάνω απ όλα είναι η ομάδα και η πορεία της, γι αυτό θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο για να πετύχουμε τους στόχους μας»
Ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν πήγε τελικά στου Ρέντη, όπως περίμεναν όλοι, ωστόσο έχει γίνει έξαλλος, όχι μόνο με τα άσχημα αποτελέσματα αλλά και με την κακή αγωνιστική εικόνα και κυρίως με τα όσα γίνονται μέσα στην ομάδα του, όπου ο Νορβηγός τεχνικός αμφισβητείται έντονα και από πολλούς παίκτες.
Έτσι, όλοι περιμένουν την παρέμβαση του προέδρου, όποτε και με όποιον τρόπο κι αν εκδηλωθεί αυτή.
Μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα έγινε και η προπόνηση. Ο Σέζαρ αισθάνεται ενοχλήσεις στη μέση και ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας, ενώ δεν γυμνάστηκε ο Καφές γιατί ταλαιπωρείται από ίωση. Κανονικά το πρόγραμμα της ομάδας ακολούθησαν ο Μπαμπαγκίντα και ο Μπουλούτ.
Την Τρίτη οι «ερυθρόλευκοι» θα προπονηθούν στις 12:00.
Και τυπικά παρελθόν από την ακαδημία οι Καραταϊδης, Καραπιάλης και Σαββίδης
Μέσα σε όλα η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τρεις μεγάλους άσους του παρελθόντος, οι οποίοι είχαν αναλάβει θέση στην ακαδημία του συλλόγου.
Έτσι, οι Κυριάκος Καραταϊδης, Βασίλης Καραπιάλης και Ηλίας Σαββίδης αποτέλεσαν και τυπικά παρελθόν, με το εξής κείμενο:
«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τους προπονητές των αγωνιστικών τμημάτων υποδομής, Κυριάκο Καραταΐδη, Βασίλη Καραπιάλη και Ηλία Σαββίδη, τους οποίους ευχαριστεί για την προσφορά τους και τους εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας τους».
Οι «ερυθρόλευκοι» αναμένεται να αναδιοργανώσουν τις ακαδημίες τους βάση του σχέδιου του Βερμιούλεν.
Μέσα σε τρία λεπτά, και μάλιστα στο φινάλε (86′-89′), η Ίντερ έκανε το 1-2, 3-2, νίκησε την Κόμο και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας
Η Μπράιτον ήταν εντυπωσιακή απέναντι στην Τσέλσι, τη συνέτριψε με σκορ 3-0 και πλέον κάνει όνειρα Ευρώπης, βάζοντας τους «μπλε» σε σοβαρό κίνδυνο να μην τα καταφέρουν.
Στις 22 Απριλίου του 2024, η ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης κατακτώντας το Youth League στην Ελβετία. Μια επιτυχία μυθικών διαστάσεων για την ομάδα του Πειραιά