Ο δικομματισμός παραμένει ισχυρός, εκτίμησε η Αλέκα Παπαρήγα
Αρνητικό για το λαό χαρακτήρισε το συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών η Αλέκα Παπαρήγα, λόγω των υψηλών ποσοστών του δικομματισμού. Παράλληλα, απέρριψε επικρίσεις ότι το ΚΚΕ υποστήριξε άλλους συνδυασμούς και υπερασπίστηκε τη «γραμμή» για λευκό ή άκυρο.
Αρνητικό για το λαό χαρακτήρισε το συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, λόγω των υψηλών ποσοστών που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι των δύο μεγάλων κομμάτων.
Η κα Παπαρήγα απέρριψε επικρίσεις ότι το κόμμα της υποστήριξε άλλους συνδυασμούς, κάνοντας λόγο για «συγκοινωνούντα δοχεία» μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, ενώ υπερασπίστηκε τη «γραμμή» του κόμματός της για λευκό ή άκυρο στο β γύρο.
Το ΚΚΕ, τόνισε, επιμένει σε αρνητική ψήφο και πολιτική συμπεριφορά έναντι του δικομματισμού, τονίζοντας ότι το κόμμα θα συνεχίσει με αισιοδοξία των αγώνα του, παρά τη μεγάλη ισχύ του δικομματισμού.
Η γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε σε περιοχές όπου επικράτησαν ψηφοδέλτια που υποστηρίχθηκαν από το κόμμα της, την Κομμουνιστική Επανίδρυση, το ΔΗΚΚΙ και την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών.
Ωστόσο, η κα Παπαρήγα σημείωσε ότι τα οριστικά συμπεράσματα θα εξαχθούν από τα όργανα του κόμματος και μετά από αναλυτική μελέτη των εκλογικών αποτελεσμάτων.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59