
Έκανε απλώς το καθήκον του ο Ολυμπιακός, νικώντας τον Πανελλήνιο στο άδειο ΣΕΦ
Μπροστά στις άδειες κερκίδες του ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με τον Πανελλήνιο. Η χαλαρότητα που επέδειξε όμως στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου λίγο έλειψε να του στοιχίσει. Τελικώς, με πρωταγωνιστές τους Ακερ και Βασιλόπουλο ο Ολυμπιακός έφτασε με 84-71 στην δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα.
89
Μπροστά στις άδειες κερκίδες του ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με τον Πανελλήνιο. Η χαλαρότητα που επέδειξε όμως στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου λίγο έλειψε να του στοιχίσει.
Τελικώς, με πρωταγωνιστές τους Ακερ και Βασιλόπουλο ο Ολυμπιακός έφτασε με 84-71 στην δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νωθρά το παιχνίδι, γεγονός που εκμεταλλεύθηκε ο Πανελλήνιος και βρέθηκε μπροστά στο σκορ στα πρώτα λεπτά του αγώνα (7-4, 3).
Οι παίκτες του Ολυμπιακού, βέβαια, μπαίνοντας στο παρκέ γνώριζαν για την ήττα του Παναθηναϊκού στην Πάτρα από την Ολυμπιάδα και ήξεραν πως δεν έπρεπε να χάσουν την ευκαιρία να πάρουν από νωρίς πλεονέκτημα απέναντι στους «πράσινους».
Οι Ακερ και Ντόμερκαντ ήταν οι παίκτες που δεν επέτρεψαν στον Πανελλήνιο να μεγαλώσει τη διαφορά και στο 5 με καλάθι του Ακερ ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα (8-7).
Από εκεί και πέρα οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν να ελέγχουν το παιχνίδι, ωστόσο, δεν μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ.
Η είσοδος του Παναγιώτη Βασιλόπουλου στο παιχνίδι έδωσε ώθηση στον Ολυμπιακό που προσπάθησε να δώσει και πιο γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι. Επόμενη κίνηση του Πίνι Γκέρσον η είσοδος του Νταμίρ Μουλαομέροβιτς και ο Ολυμπιακός έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι.
Ο Κροάτης πρώην γκαρντ του Πανελληνίου μπήκε ζεστός στο παρκέ και με δικό του τρίποντο ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 5 (35-30). Τον «Μούλα» ακολούθησαν οι Ακερ και Στακ και η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφιο νούμερο (41-30, 15).
Η απάντηση για τον Πανελλήνιο ήρθε από τον Ντίξον και τον Πελεκάνο (46-40, 18). Η αντεπίθεση των «Ολυμπιονικών», όμως, δεν ολοκληρώθηκε και ο Ολυμπιακός διατήρησε μέχρι το ημίχρονο την διαφορά των 8 πόντων (50-42, 20).
Από πολύ νωρίς ο Ολυμπιακός είχε 4 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, κάτι που επιδεικνύει την πληθώρα των επιλογών που έχει στη διάθεσή του ο Πίνι Γκέρσον.
Από την άλλη ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν είχε αυτή την πολυτέλεια, ιδιαίτερα από τη στιγμή που οι Ράντσιτς και Πελεκάνος προέρχονταν από τραυματισμό και δεν ήταν έτοιμοι να βοηθήσουν για πολλά λεπτά.
Ο «Μούλα» έδειχνε μια διάθεση …εκδίκησης απέναντι στην παλιά του ομάδα και συνέχισε να «πυροβολεί» από την περιφέρεια.
Οι «ερυθρόλευκοι» με τρίποντο του Κροάτη πήραν διαφορά 13ών πόντων (60-47, 23) και έδειχναν να ελέγχουν πλέον απόλυτα το παιχνίδι.
Ο Πανελλήνιος βέβαια πάντα μαχητικός, λόγω και της φιλοσοφίας του Αργύρη Πεδουλάκη δεν το έβαλε κάτω και δεν έχασε την επαφή με το σκορ.
Μάλιστα με ένα σερί 12-2 οι Ολυμπιονίκες πλησίασαν στους 3 (59-62) λίγο πριν το φινάλε της 3ης περιόδου, η οποία τελικά έκλεισε με μία εύστοχη βολή του Στακ (63-59, 30).
Με το ξεκίνημα της 4ης περιόδου ο Στέφαν Νατζφέι, ο οποίος ήταν και ο κορυφαίος παίκτης του Πανελληνίου με τρίποντο μείωσε στον πόντο και το ματς έγινε ντέρμπι (62-63).
Στη συνέχεια ο Πανελλήνιος κατάφερε ακόμη και να περάσει μπροστά, αφού ο Μουλαομέροβιτς χρεώθηκε με φάουλ και στη συνέχεια με τεχνική ποινή (65-63, 25).
Ακερ και Βασιλόπουλος έδωσαν όμως την απάντηση και οι `ερυθρόλευκοι` μπήκαν και πάλι στη θέση του οδηγού (70-66), συνδυάζοντας τις καλές επιθετικές τους προσπάθειες με ανάλογες αμυντικές.
Ο Ολυμπιακός ήταν σοβαρός στην άμυνα στα τελευταία λεπτά, ενώ ο Ακερ ήταν ασταμάτητος στην επίθεση.
Ο νεαρός αμερικανός απέδειξε πως βρίσκει τον ρόλο του στην ομάδα και είναι ο παίκτης που είχε στο μυαλό του ο Πίνι Γκέρσον όταν τον έφερε στην Ελλάδα.
Με πόντους του αμερικανού ο Ολυμπιακός επανέφερε τη διαφορά στο +10 (76-66) και η πλάστιγγα είχε πλέον γύρει για τα καλά υπέρ των γηπεδούχων.
Ο Ολυμπιακός απέδειξε στα τελευταία λεπτά ότι μπορεί να παίξει και άμυνα και έκανε το 2 στα 2 στο Πρωτάθλημα (84-71, 40).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΠΙΝΙ ΓΚΕΡΣΟΝ): Πεν 9, Παπαμακάριος, Ακερ 19, Ζίζιτς, Μπουρούσης 5, Ντόμερκαντ 5 (1), Χαρίσης, Μπάρλος 2, Βασιλόπουλος 18 (2), Στακ 11, Μουλαομέροβιτς 15 (2).
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ): Ράντσιτς 5 (1), Αργυρόπουλος 1, Νάτζφεϊ 19 (2), Πελεκάνος 11 (2), Πάτερσον 5 (1), Πέτρουλας 5 (1), Ντίξον 4 (1), Τσέρανιτς 6, Καραποστόλου 5 (1), Παπαϊωακείμ 10.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος – Ο σχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας
- Ναν: «Σκέφτηκα τον Κόμπι στο σουτ του Χέιζ-Ντέιβις»
- Akylas: Με την ελληνική σημαία έφυγε για τη Βιέννη
- Πρωτομαγιά: το κόκκινο νήμα του αγώνα, της θυσίας και της αξιοπρέπειας
- Ποιοι κλάδοι μπαίνουν στο στόχαστρο της Επιθεώρησης Εργασίας – Τα πρόστιμα στους παραβάτες
- «Η Γιουβέντους δίνει 6 εκατ. ευρώ τον χρόνο στον Λεβαντόφσκι»

