Το μήνυμα των πολιτών ελήφθη, δηλώνει ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος
Προβληματισμένος από το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών εμφανίστηκε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος σημειώνοντας ότι έλαβε το μήνυμα των πολιτών. Δήλωσε πάντως αισιόδοξος για το δεύτερο γύρο της αναμέτρησης για το Δήμος Θεσσαλονίκης.
Προβληματισμένος από το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών εμφανίστηκε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος σημειώνοντας ότι έλαβε το μήνυμα των πολιτών.
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος δήλωσε πάντως αισιόδοξος για το δεύτερο γύρο της αναμέτρησης για το Δήμο Θεσσαλονίκης και ζήτησε την ψήφο των συμπολιτών του για να μην ανακοπεί, όπως είπε, το έργο της σημερινής διοίκησης.
«Ο λαός αποφάσισε να στείλει ένα μήνυμα και εν συνεχεία να το ξανασκεφθεί. Αποφάσισε να πάρει τις τελικές του αποφάσεις την επόμενη Κυριακή. Αυτό είναι πολύ καλό και για μένα. Δεν θα ήθελα να είμαι δήμαρχος με 42, 43 ή 44%», σχολίασε.
Σχετικά με τις αιτίες στις οποίες οφείλεται η μείωση του ποσοστού του, σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές τόνισε ότι ήταν η έκφραση δυσφορίας από τους ψηφοφόρους για θέματα κυβερνητικής πολιτικής ή ενέργειες της διοίκησης του Δήμου.
Είπε, ακόμα, πως έγιναν και λάθη από τη διοίκηση του Δήμου, ενώ υπήρξαν και οι υποψηφιότητες του Γιάννη Μπουτάρη και του Γιώργου Καρατζαφέρη που ήταν πολυσυλλεκτικές.
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος επικρότησε τη στάση του υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος δεν έδωσε «γραμμή» στους ψηφοφόρους του για την επαναληπτική αναμέτρηση της Κυριακής.
Επίσης, ο Β.Παπαγεωργόπουλος καταφέρθηκε εναντίον της υποψηφίας δημάρχου Χρύσας Αράπογλου, λέγοντας πως «κατέβασε το επίπεδο πολύ χαμηλά. Οι ύβρεις, οι προσωπικές επιθέσεις, οι συκοφαντίες, ο μηδενισμός των πάντων ήταν η καθημερινή πρακτική της».
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59