Προβάδισμα της ΝΔ κατά 2,3% δείχνει δημοσκόπηση της Κάπα Research
Κατά 2,3% μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Κάπα Research που παρουσιάστηκε το βράδυ της Κυριακής από τον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Κατά 2,3% μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Κάπα Research που παρουσιάστηκε το βράδυ της Κυριακής από τον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Hπαρουσίαση της δημοσκόπησης καταγγέλθηκε ουσιαστικά από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, καθώς -όπως τόνιζαν επιτελικά στελέχη του Κινήματος- για πρώτη φορά στα πολιτικά χρονικά επιχειρήθηκε να περάσει σε δεύτερη μοίρα το εκλογικό αποτέλεσμα και να προβληθεί την ίδια ώρα μια έρευνα της κοινής γνώμης.
Όσον αφορά στα στοιχεία της δημοσκόπησης, που έγινε σε δείγμα 30.000 ψηφοφόρων κατά την έξοδό τους από τις κάλπες, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 42,4% στην πρόθεση ψήφου, ενώ το ΠΑΣOΚ λαμβάνει 40,1%.
Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,6%, ο ΣΥΝ με 3,8%, ενώ ποσοστό εισόδου στη Βουλή συγκεντρώνει και ο ΛΑ.O.Σ με ποσοστό 3,4%.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 0,8%.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59