Οι εκλογές θα δώσουν σίγουρα ένα πολιτικό μήνυμα, εκτιμά ο Κ.Μητσοτάκης
Την εκτίμηση ότι οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα δώσουν και πολιτικό μήνυμα έκανε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, που άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 285ο εκλογικό τμήμα, στο 8ο γυμνάσιο Χανίων.
Την εκτίμηση ότι οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα δώσουν και πολιτικό μήνυμα έκανε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, που άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 285ο εκλογικό τμήμα, στο 8ο γυμνάσιο Χανίων.
Εξερχόμενος από το εκλογικό τμήμα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Ήλθα μια ακόμα φορά στα Χανιά, για να ψηφίσω στο ίδιο εκλογικό τμήμα, όπου ψήφισα για πρώτη φορά πριν από 60 χρόνια, στις πρώτες εκλογές που έγιναν μετά τη Δικτατορία του Μεταξά και το ΒΠαγκόσμιο Πόλεμο. Θεωρώ χρέος μου να μείνω στα Χανιά και να ψηφίζω μέχρι τέλος εδώ».
«Οι εκλογές οι δημοτικές και νομαρχιακές θα δώσουν σίγουρα ένα πολιτικό μήνυμα. Σε αυτό συμφωνούν όλοι. Αλλά ταυτόχρονα, είναι βέβαιο, ότι, ιδίως στους δήμους, θα επηρεαστούν, ουσιαστικά, σημαντικά, από τοπικά κριτήρια, αλλά και την ποιότητα των υποψηφίων» σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης.
Και κατέληξε: «Και αυτό το θεωρώ κέρδος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί και θα αποτελέσει μια ακόμα νίκη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59