
Δεκατρείς νεκροί σε σύγκρουση αμαξοστοιχιών κοντά στα σύνορα Γαλλίας-Λουξεμβούργου
Τουλάχιστον 13 νεκροί και 20 τραυματίες είναι ο απολογισμός της σύγκρουσης επιβατικής με εμπορική αμαξοστοιχία στη βορειοανατολική Γαλλία, κοντά στα σύνορα με το Λουξεμβούργο. Τα δύο τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά και ακολούθησαν δραματικές στιγμές.
51
Τουλάχιστον 13 νεκροί και 20 τραυματίες είναι ο απολογισμός σύγκρουσης επιβατικής με εμπορική αμαξοστοιχία στη βορειοανατολική Γαλλία, κοντά στα σύνορα με το Λουξεμβούργο. Τα δύο τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά και ακολούθησαν δραματικές στιγμές.
Η σύγκρουση σημειώθηκε ανάμεσα σε μία διώροφη περιφερειακή αμαξοστοιχία εξπρές (TER), που πραγματοποιούσε δρομολόγιο από το Λουξεμβούργο στο Νανσί, και σε μία αμαξοστοιχία μεταφοράς εμπορευμάτων που κατευθυνόταν από την Τιονβίλ στο Λουξεμβούργο.
Η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF ανακοίνωσε ότι στους νεκρούς περιλαμβάνονται δέκα επιβάτες της επιβατικής αμαξοστοιχίας, οι δύο μηχανοδηγοί των τρένων και ένα άτομο που εργαζόταν στις γραμμές. Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η επιβατική αμαξοστοιχία ανήκει στο Λουξεμβούργο.
Αξιωματούχος των σωστικών συνεργείων ανέφερε προς τον γαλλικό ραδιοσταθμό Info radio πως ένας αριθμός τραυματιών βρίσκεται παγιδευμένος στα συντρίμμια της επιβατικής αμαξοστοιχίας και ότι για να απεγκλωβιστούν θα πρέπει να κοπούν μεταλλικά τμήματα.
Ο ίδιος τόνισε ότι ο απολογισμός είναι ακόμη προσωρινός και ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί. Παράλληλα, σημείωσε ότι προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί πώς συνέβη τα δύο τρένα να βρεθούν στην ίδια γραμμή και να συγκρουστούν μετωπικά. Το δυστύχημα σημειώθηκε σε τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής, το οποίο επιδιορθώνεται.
Σχετικά με το θέμα αυτό εκπρόσωπος της περιφερειακής διεύθυνση των σιδηροδρόμων δήλωσε: «Το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά σε ένα εργοτάξιο. Λόγω των εργασιών βρισκόταν σε λειτουργία μία μόνο γραμμή και η κυκλοφορία εναλλασσόταν. Για λόγους που θα πρέπει να αποσαφηνιστούν τα δύο τρένα συγκρούσθηκαν μετωπικά» δήλωσε από πλευράς του.
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ντομινίκ ντε Βιλπέν και ο υπουργός Μεταφορών Ντομινίκ Περμπέν αναμένονται στον τόπο της τραγωδίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό
- Οι ΗΠΑ χτυπούν πολιτικές και στρατιωτικές υποδομές στην Αχβάζ – Εκκενώθηκε παιδοογκολογικό νοσοκομείο
- Ισπανία – Αργεντινή σε έναν ιστορικό τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου (vids)
- Η Ουκρανία πραγματοποίησε δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου, σύμφωνα με τον παραιτηθέντα υπουργό Αμυνας
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Η Αθήνα απαντάει
- ΕΛΑΣ: Υπέρ της ενίσχυσης του μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο μέσω διαφανών και αξιοκρατικών διαδικασιών
- Αγγλία – Αργεντινή 1-2: Θρίαμβος της αλμπισελέστε και μυθική πρόκριση στον τελικό του Μουντιάλ (vid)


