Ανοδος την Τετάρτη στις ευρωπαϊκές αγορές, πτώση στη Γουόλ Στριτ
Κέρδη σημείωσαν την Τετάρτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον τεχνολογικό κλάδο να αποτελεί αιχμή του δόρατος λόγω των καλύτερων των αναμενομένων κερδών της Sony Ericsson. Η Γουόλ Στριτ δέχθηκε πιέσεις μετά τα τα χαμηλότερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της Alcoa.
28
Κέρδη σημείωσαν την Τετάρτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον τεχνολογικό κλάδο να αποτελεί αιχμή του δόρατος λόγω των καλύτερων των αναμενομένων κερδών της Sony Ericsson.
Η Sony Ericsson ανακοίνωσε πως τα προ φόρων κέρδη της τριπλασιάστηκαν το τρίτο τρίμηνο και διαμορφώθηκαν στα 433 εκατ. ευρώ. Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε άνοδο 8%.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 6.073,50 μονάδες (+0,01%), στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε σε ρεκόρ 5,5 ετών στις 5.313,19 μονάδες (+0,06%) και στη Φρανκφούρτη ο DAX τερμάτισε στις 6.119,45 μονάδες (+0,03%).
Η Γουόλ Στριτ δέχθηκε πιέσεις εν μέσω ανησυχιών για τα εταιρικά κέρδη και την οικονομική ανάπτυξη μετά τα χαμηλότερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της μεγαλύτερης παγκοσμίως εταιρίας παραγωγής αλουμινίου Alcoa.
Η μετοχή της Alcoa, μία από τις πρώτες μεγάλες εταιρίες που ανακοινώνουν αποτελέσματα, σημείωνε πτώση καθώς τα κέρδη της, αν και σχεδόν διπλασιάστηκαν, ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών.
Ο Dow Jones έκλεισε στις 11.852,21 μονάδες (-0,11%), ο Nasdaq στις 2.308,27 μονάδες (-0,31%) και ο S&P 500 στις 1.349,52 μονάδες (-0,29%).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βασίλης Κικίλιας: «Για εμάς η ασφάλεια είναι πάνω απ’ όλα – Πληρότητες έως και 100%»
- «Οι 12 Ένορκοι»: Για 12η χρονιά στο θέατρο Αλκμήνη
- «Πατριωτική» βενζίνη – Ο Τραμπ, το Ιράν και το μυστήριο του Freedom Fuel Network
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Συντάξεις Αυγούστου – Σεπτεμβρίου: Οι ημερομηνίες πληρωμής
- Άσκηση: Γιατί αργούμε να δούμε αλλαγές;
- Στο τραπέζι παράταση της τριετής φοροαπαλλαγής για τα ενοίκια
- Marfin: Απολογούνται οι δύο 42χρονοι, αναμένεται η έκδοση της 46χρονης – Πού στρέφονται οι έρευνες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442