
Κόλαφος για τους Ρεπουμπλικάνους του Μπους οι δημοσκοπήσεις εν όψει εκλογών
Τα σεξουαλικά σκάνδαλα και η πολιτική στο Ιράκ φαίνεται ότι στοιχίζουν ακριβά στον πρόεδρο Μπους μόλις τέσσερις εβδομάδες πριν τις ενδιάμεσες εκλογές στο Κογκρέσο. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα χάσουν την πλειοψηφία.
30
Τα σεξουαλικά σκάνδαλα και το αδιέξοδο στο Ιράκ φαίνεται ότι στοιχίζουν ακριβά στον πρόεδρο Μπους μόλις τέσσερις εβδομάδες πριν τις ενδιάμεσες εκλογές στο Κογκρέσο. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα χάσουν την πλειοψηφία.
Οι Δημοκρατικοί χρειάζονται 15 έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων και 6 στη Γερουσία για να πάρουν και πάλι τον έλεγχο από τους Ρεπουμπλικάνους.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτoρείο Reuters δίνουν προβάδισμα στους Δημοκρατικούς μεταξύ 13-23%, ενώ σε ελεύθερη πτώση είναι και η δημοτικότητα του ίδιου του προέδρου. Κινείται πλέον στο 30%, έναντι 40% το Σεπτέμβριο.
Από τις έρευνες της κοινής γνώμης προκύπτει επίσης αυξανόμενη δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στον πόλεμο στο Ιράκ, αλλά και σε θέματα που οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν παραδοσιακά προβάδισμα, όπως η ασφάλεια και η προάσπιση των ηθικών αξιών.
Σημαντικότατο είναι το πλήγμα που υπέστησαν οι Ρεπουμπλικάνοι με την υπόθεση των e-mail του βουλευτή Μάρκ Φόλεϊ σε νεαρούς εκπαιδευόμενους στο Κογκρέσο. Μάλιστα ένας από τους νεαρούς φέρεται να ήταν μόλις 16 ετών.
Ο συγκεκριμένος βουλευτής ήταν μάλιστα μέλος της επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων για αγνοούμενα και κακοποιημένα παιδιά.
Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκε όμως και ο Ντένις Χάστερτ, επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στο Σώμα αφού πολλοί υποστηρίζουν ότι γνώριζε και αγνόησε την όλη υπόθεση.
Ο ίδιος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν θα παραιτηθεί, όπως έπραξε ο Φόλεϊ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λίβανος: Νέο γύρο συνομιλιών 14-15 Μαΐου στην Ουάσιγκτον ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
- Basketball Champions League: Αυτά είναι τα χρήματα που θα πάρει ο νικητής του Final 4
- Σε ποιες άλλες υποθέσεις εμπλέκονται οι τρεις συλληφθέντες για τη δολοφονία Μοσχούρη – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
- Τελευταίο αντίο στον παπά-Τσάκαλο – Εφερε την ανατροπή με το ξύπνα παπά, ξύπνα λαέ, είπε ο γιος του
- Τα συλλυπητήρια της ΕΣΗΕΑ για τον θάνατο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Δημήτρη Γκιώνη
- ΚΚΕ: Η κυβέρνηση με τη Συνταγματική Αναθεώρηση επιδιώκει να κατοχυρώσει αντιδραστικές τομές

