
H Microsoft ασκεί έφεση στο ευρωπαϊκό πρόστιμο των 281 εκατ. ευρώ
Η Microsoft ανακοίνωσε την Τρίτη ότι άσκησε έφεση σε πρόστιμο 280,5 εκατ. ευρώ που της επέβαλε τον Ιούλιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επειδή η εταιρεία δεν συμμορφώθηκε με προηγούμενη καταδικαστική απόφαση για μονοπωλιακή συμπεριφορά.
36
Η Microsoft ανακοίνωσε την Τρίτη ότι άσκησε έφεση σε πρόστιμο 280,5 εκατ. ευρώ που της επέβαλε τον Ιούλιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επειδή η εταιρεία δεν συμμορφώθηκε με προηγούμενη καταδικαστική απόφαση για μονοπωλιακή συμπεριφορά.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 12 Ιουλίου, η Microsoft δεν παρείχε όπως όφειλε «πλήρεις και ακριβείς τεχνικές προδιαγραφές» σε ανταγωνιστές της που παράγουν λογισμικό για διακομιστές, ώστε τα προϊόντα τους να λειτουργούν αποτελεσματικά στο λειτουργικό σύστημα Windows της εταιρείας.
Η Microsoft εφεσιβάλλει τώρα την απόφαση στο Ευρωπαϊκό Πρωτοδικείο, με το επιχείρημα ότι κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να εφαρμόσει την απόφαση της ΕΕ. Υποστηρίζει ότι το «άνευ προηγουμένου» πρόστιμο είναι άδικο και ότι η ΕΕ δεν ήταν σαφής στις απαιτήσεις της.
Με την αρχική της καταδικαστική απόφαση το 2004, η Κομισιόν είχε επιβάλει στη Microsoft πρόστιμο-μαμούθ 497 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία είχε καταθέσει έφεση κατά της απόφασης αυτής στο Ευρωπαϊκό Πρωτοδικείο και εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη της φετινής χρονιάς ή στις αρχές της επόμενης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Paramount: Προς ολοκλήρωση συγχώνευσης με Warner Bros, παρά την αγωγή
- Μουντιάλ 2026: Η Ισπανία έφτασε τα 37 σερί παιχνίδια αήττητη και ισοφάρισε την Ιταλία
- Η Παλαιστινιακή Αρχή σε οικονομική ασφυξία
- Σε ισχύ ο αμερικανικός ναυτικός αποκλεισμός του Ορμούζ
- Έκανε το 3/3 σε ημιτελικούς κόντρα στους Γάλλους η Ισπανία
- Δημοσκόπηση: Σε απόσταση αναπνοής ΝΔ – ΕΛΑΣ στην Αχαΐα – Αλλάζει τις ισορροπίες το «κόμμα Σαμαρά»



