
Στα 37,1 δισ. ευρώ αυξάνει η E.ON την προσφορά της για την εξαγορά της Endesa
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο «πόλεμος» για την εξαγορά της ισπανικής εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς η γερμανική Ε.ΟΝ αύξησε την προσφορά της στα 37,1 δισ. ευρώ (από 26,9 εκατ.), προσπαθώντας να ξεπεράσει τα εμπόδια της ισπανικής κυβέρνησης.
27
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο «πόλεμος» για την εξαγορά της ισπανικής εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς η γερμανική Ε.ΟΝ αύξησε την προσφορά της στα 37,1 δισ. ευρώ (από 26,9 εκατ.), προσπαθώντας να ξεπεράσει τα εμπόδια της ισπανικής κυβέρνησης.
Η νέα προσφορά του γερμανικού κολοσσού ισοδυναμεί με 35 ευρώ ανά μετοχή (έναντι 27,5 ευρώ/μετοχή που ήταν η αρχική πρόταση) και έναντι 32 ευρώ ανά μετοχή που προσέφερε η ισπανική κατασκευαστική Acciona για την αγορά του 10%.
Η Acciona εκδήλωσε μάλιστα την πρόθεση της να διπλασιάσει το ποσοστό της κοντά στο 25%.
Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, πρόκειται μάλλον για μία κίνηση που έχει -στο παρασκήνιο- τη διακριτική υποστήριξη της Μαδρίτης, που δεν θέλει να δει μία ξένη εταιρεία να ελέγχει τον στρατηγικό τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Ωστόσο, η προειδοποίηση της Κομισιόν ότι θα παραπέμψει την Ισπανία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ανάγκασε τη Μαδρίτη να «κάνει πίσω» και αντ΄αυτής να εμφανιστεί στο προσκήνιο η Acciona, προσπαθώντας να καταστήσει ασύμφορη για την E.ON την απόκτηση της Endesa.
Εφόσον η Ε.ΟΝ καταφέρει να επιτύχει το σκοπό της, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη, παγκοσμίως, εξαγορά στον κλάδο της κοινής ωφέλειας.
Σήμερα, Τετάρτη, η μετοχή της Ε.ΟΝ υποχώρησε έως και 2,2% στα 92,55 ευρώ. Στον αντίποδα, η Endesa ενισχύθηκε έως και 8% στα 35,10 ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ισραηλινός δεσμοφύλακας φέρεται να πυροβόλησε τον Μαρουάν Μπαργκούτι στο πόδι και τον άφησε να αιμορραγεί
- Η σημασία της επανεκλογής Φάρατζ
- Ισπανία: Αναγνωρίστηκαν τα θύματα της πυρκαγιάς – Οι 12 είναι ξένοι και ο ένας Ισπανός
- Διαστημικός Σταθμός: Διαστημόπλοιο Soyuz μετέφερε αμερικανικό και ρωσικό πλήρωμα
- Ανατροπή σκάφους ανάμεσα σε Σαν Φρανσίσκο και Αλκατράζ – Ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος
- Ιταλία: Η κυβέρνηση Μελόνι επεκτείνει την «προληπτική προσαγωγή» και σε ανηλίκους

