Ο λιβανικός στρατός στα σύνορα με το Ισραήλ για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες
Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες ο στρατός του Λιβάνου αναπτύχθηκε στη μπλε γραμμή με την υποστήριξη κυανοκράνων του ΟΗΕ, στο πλαίσιο της εφαρμογής του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον τερματισμό του πολέμου των 34 ημερών μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ.
51
Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες ο στρατός του Λιβάνου αναπτύχθηκε στη μπλε γραμμή -που λειτουργεί ως σύνορο μεταξύ Ισραήλ και νότιου Λιβάνου- με την υποστήριξη κυανοκράνων του ΟΗΕ, στο πλαίσιο της εφαρμογής του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον τερματισμό του πολέμου.
Μία επιλαρχία τεθωρακισμένων και μία μονάδα του πεζικού του λιβανικού στρατού, συνολικά 200 στρατιώτες, στάθμευσαν σε δύο σημεία του δυτικού τομέα της συνοριακής μπλε γραμμής, στην παραλία της Ρας-Νακούρα και στο Λαμπουνέ, τρία χιλιόμετρα ανατολικότερα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού.
Ο λιβανικός στρατός συνοδευόμενος από τεθωρακισμένα της δύναμης της Γκάνας, η οποία μετέχει στη δύναμη του ΟΗΕ στο Λίβανο (UNIFIL), στάθμευσε σε συγκεκριμένη θέση στα δύο αυτά σημεία, απέναντι από τις ισραηλινές θέσεις στην άλλη πλευρά του συνόρου.
Πρόκειται για την πρώτη ανάπτυξη του λιβανικού στρατού στα σύνορα με το εβραϊκό κράτος εδώ και δεκαετίες.
Οι μονάδες του λιβανικού στρατού άρχισαν να σταθμεύουν στο νότιο Λίβανο, μετά την εκεχειρία της 14ης Αυγούστου μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ, ωστόσο οι νέες θέσεις του στην περιοχή απέχουν αρκετά από τα σύνορα.
Λιβανικές στρατιωτικές δυνάμεις άρχισαν να αναπτύσσονται σε τρία σημεία στη Χούλα, στη Μάρκαμπα και στο Μαις αλ Τζάμπαλ, στον κεντρικό τομέα των συνόρων, είπε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος. Προσέθεσε ότι ο ισραηλινός στρατός διατηρεί ακόμη στο δυτικό τομέα μια μόνο θέση στο Μαρουαχίνε, 30 χιλιόμετρα ανατολικά της Νακούρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Κεσσές για υποκλοπές: Λαμπάδα πρέπει να ανάψει ο Λαβράνος στον κουμπάρο του Γρηγόρη Δημητριάδη
- Φίλοι εναντίον φίλων – Σπάνιος «εμφύλιος πόλεμος» δίχασε τη μεγαλύτερη ομάδα χιμπατζήδων
- Ένα γράμμα του DNA αρκεί για να μετατρέψει θηλυκά έμβρυα σε αρσενικά
- Ο Τραμπ ακύρωσε ό,τι ονειρεύεται κάθε λογικός πρόεδρος: Καλούς πράκτορες και ακριβείς πληροφορίες για το Ιράν
- Οι τελευταίες «δουλειές» που έκανε ο Κώστας Τσιάρας, πριν κλείσει την πόρτα του ΥΠΑΑΤ
- Στο «στόχαστρο» και της Μίλαν ο Καρέτσας
- Γιαν Μαρτέλ: Οι ήρωες της Ιλιάδας είναι οι Γκέιτς και οι Έπσταϊν της εποχής που τσακώνονται μεταξύ τους
- Στον Προφήτη Ελισσαίο του Ψυρρή η πρώτη προφορά του Επιταφίου – Κατάνυξη στη «γειτονιά» του Παπαδιαμάντη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nazar-shkribliak-Y9WdqTFzZVw-unsplash-1-136x85.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442