Οι Κεντροδεξιοί φαίνεται να κερδίζουν τις εκλογές στη Σουηδία
Προβάδισμα στον Κεντροδεξιό συνασπισμό τεσσάρων κομμάτων υπό τον Φρ.Ράινφελντ δίνει το exit poll που μετέδωσε με το που έκλεισαν οι κάλπες στη Σουηδία το κανάλι SVT. Οι Κεντροδεξιοί προηγούνται με 49,7%, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες του Πέρσον έπονται με 45,6%.
38
Προβάδισμα στον Κεντροδεξιό συνασπισμό τεσσάρων κομμάτων υπό τον Φρέντερικ Ράινφελντ δίνει το exit poll που μετέδωσε με το που έκλεισαν οι κάλπες στη Σουηδία το κανάλι SVT.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο Κεντροδεξιός συνασπισμός φαίνεται να νικά τους Σπυηδούς Σοσιαλδημοκράτες υπό τον πρωθυπουργό Γκέραν Πέρσον κερδίζοντας σχεδόν τις μισές ψήφους του σουηδικού εκλογικού σώματος.
Σε δείγμα 9.000 ψηφοφόρων, το 49,7% προτίμησε τους Κεντροδεξιούς, ενώ το 45,6% ψήφισε τους Σοσιαλδημοκράτες.
Οι Σοσιαλδημοκράτες βρίσκονται στην εξουσία από το 1994 και υπόσχονται συνέχιση του λεγόμενου «σουηδικού μοντέλου» κοινωνικού κράτους.
Αντίθετα, η Κεντροδεξιά έχει δεσμευθεί για μείωση των κοινωνικών παροχών και φόρων, ώστε να υπάρξει ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Αυξάνονται οι νεκροί στην Κίνα από τις κατολισθήσεις
- Μήπως ήρθε ο καιρός να κάνεις «ανακωχή» με το στρες;
- Στον «πάγο» και το 2027 δύο φόροι για τα ακίνητα
- Κρήτη: Σεισμός 3,7 Ρίχτερ στο Λασίθι τη νύχτα
- ΠΟΥ: Διπλάσια τα κρούσματα καρκίνου ως το 2050 – Ισχυρές ανισότητες
- Συνταγή: Φρουτοσαλάτα με μοτσαρέλα
- Τέξας: Πράκτορας της ICE πυροβόλησε και σκότωσε οδηγό στο Χιούστον
- Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές βροχές και μελτέμια στο Αιγαίο – Έως 36 βαθμούς η θερμοκρασία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442