
Στην Αβάνα την Πέμπτη ο Κόφι Ανάν για τη Σύνοδο των Αδεσμεύτων
Παρέμβαση στη Σύνοδο των Αδεσμεύτων που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα της Κούβας θα κάνει την Πέμπτη ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ. Ο Κόφι Ανάν ελπίζει να έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει και με τον Φιντέλ Κάστρο.
30
Παρέμβαση στη Σύνοδο των Αδεσμεύτων που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα της Κούβας θα κάνει την Πέμπτη ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ. Ο Κόφι Ανάν ελπίζει να έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει είτε με τον Φιντέλ Κάστρο είτε με τον αδελφό του Ραούλ.
Στην ανακοίνωση του εκπροσώπου του Κόφι Ανάν αναφέρεται ότι ο ΓΓ θα εστιάσει την προσωπική του παρέμβαση στην ανάγκη να υπάρξει άμεση συνδρομή στις φτωχές αναπτυσσόμενες χώρες, μάλιστα με έμπρακτο τρόπο.
Παράλληλα, θα ζητήσει οι αναπτυσσόμενες χώρες να έχουν εφεξής μεγαλύτερο ειδικό βάρος και ισχυρότερη φωνή στις διεθνείς σχέσεις.
Στο Κίνημα των Αδεσμεύτων συμμετέχουν 110 κράτη-μέλη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Άλκμααρ – Ολυμπιακός: Προβάδισμά δύο τερμάτων με τον Κάρμο (vid)
- Εγκαταλείπουν την Αττική οι αδειούχοι – Τα στοιχεία των αναχωρήσεων από τα λιμάνια
- Σταύρος Γεωργίου: Βρέθηκαν το κινητό τηλέφωνο και το πορτοφόλι του ποινικολόγου
- Άλκμααρ – Ολυμπιακός: Ο Έσε έγινε αναγκαστική αλλαγή – Ποιος κάλυψε το κενό του (vid)
- Ορμούζ: Περιστατικό με τάνκερ αναφέρει το UKMTO – Το Ιράν ανέκοψε τον πλου τεσσάρων πλοίων
- Λορέντζο Καριέρε: Όταν οι «Φίλοι για Πάντα» τραγούδησαν με τον Βλάσση Μπονάτσο